Pellillinen omenapiirakkaa
Isommat kahvikestit tulossa? Ei hätää, tällä reseptillä valmistat pellillisen omenapiirakkaa. Tarvittaessa voit moninkertaistaa reseptin.
Ainekset
- 1 iso lehti- tai voitaikinalevy
- 2 dl aprikoosihilloa
- 6-8 omenaa viipaleina
- 3 rkl fariini- tai muscovadosokeria
- 2 tl kardemummaa
viimeistelyyn:
- 1 dl aprikoosihilloa
- 2 rkl sitruunamehua
- tomusokeria
Valmistusohje
Uunissa paistuvan omenapiirakan tuoksu on huumaava. Pehmeä omena, sokeri ja mausteet ovat selvästi luodut toisilleen. Tällä reseptillä leivot koko pellillisen.
- Sulata taikina ja kauli sitä leivinpaperin päälle hieman isommaksi molempiin suuntiin. Liu’uta taikina papereineen uunipellille. Levitä taikinalle 2 desiä aprikoosihilloa. Levitä päälle omenaviipaleet vieriviereen. Ripottele viipaleille sokeri ja kardemumma.
- Paista 180-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.
- Mittaa pieneen kattilaan 1 desi aprikoosihilloa ja sitruunamehu. Kuumenna mutta älä keitä. Ota piirakka uunista ja sivele vielä kuuman piirakan pinta aprikoosihillolla.
- Jäähdytä ja ripottele pinnalle tomusokeria. Leikkaa paloiksi ja tarjoile.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous