omenapiirakka, koko pellillinen
Pehmeä omena, sokeri ja mausteet ovat selvästi luodut toisilleen.
Reseptit

Pellillinen omenapiirakkaa

Isommat kahvikestit tulossa? Ei hätää, tällä reseptillä valmistat pellillisen omenapiirakkaa. Tarvittaessa voit moninkertaistaa reseptin.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Jorma Marstio

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 iso lehti- tai voitaikinalevy
  • 2 dl aprikoosihilloa
  • 6-8 omenaa viipaleina
  • 3 rkl fariini- tai muscovadosokeria
  • 2 tl kardemummaa

viimeistelyyn:

  • 1 dl aprikoosihilloa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • tomusokeria

Valmistusohje

Uunissa paistuvan omenapiirakan tuoksu on huumaava. Pehmeä omena, sokeri ja mausteet ovat selvästi luodut toisilleen. Tällä reseptillä leivot koko pellillisen.

  1. Sulata taikina ja kauli sitä leivinpaperin päälle hieman isommaksi molempiin suuntiin. Liu’uta taikina papereineen uunipellille. Levitä taikinalle 2 desiä aprikoosihilloa. Levitä päälle omenaviipaleet vieriviereen. Ripottele viipaleille sokeri ja kardemumma.
  2. Paista 180-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.
  3. Mittaa pieneen kattilaan 1 desi aprikoosihilloa ja sitruunamehu. Kuumenna mutta älä keitä. Ota piirakka uunista ja sivele vielä kuuman piirakan pinta aprikoosihillolla.
  4. Jäähdytä ja ripottele pinnalle tomusokeria. Leikkaa paloiksi ja tarjoile.

Katso myös:

Omenapiirakka x 9

X