Ihmiset ja suhteet

Kuka voittaa Euroviisut 2024? Selostajaikoni Mikko Silvennoisella yllättävä voittajasuosikki

Televisiotoimittaja, -juontaja ja -tuottaja Mikko Silvennoinen on selostanut Euroviisuja vuodesta 2016.

Teksti:
Maria Mäkelä
Kuvat:
Otavamedia

Mikko Silvennoinen seuraa Tiktokissa vanhoja musaidoleitaan ja tekee uusia löytöjä.

Televisiotoimittaja, -juontaja ja -tuottaja Mikko Silvennoinen on selostanut Euroviisuja vuodesta 2016.

Mikko Silvennoinen kertoi Annalle lempiasioitaan Euroviisujen 2024 alla. Hänellä oli vahva veikkaus myös voittajamaasta.

Rakastan Kanariansaaria niiden ilmaston ja queer-ystävällisyyden vuoksi. Nyt haluaisin Lanzarotelle, arkkitehti César Manriquen kotisaarelle. Mies suunnitteli kohteensa, kuten merivesiuimalat ja ravintolat, ympäristöä kunnioittaen.

Ihailen Madonnaa, joka on uransa alusta asti haastanut keski-ikäisiä miehiä ja tekee sitä yhä. Vuonna 1998 ilmestynyt Ray of Light on minulle tärkeä levy. Varsinkin Frozenia voisin kuunnella loopilla. Tarvitseeko maailma muuta musiikkia?

Lue myös: Mikä on kaikkien aikojen paras euroviisukappale? Äänestä suosikkiasi!

Saan energiaa siirtolapuutarhapalstamme kuopsuttelusta. Se on kesämökkimme, jonne pääsee ratikalla. Malttamattomalle luonteelleni tekee hyvää, että puutarhassa tulokset näkyvät vasta pitkän ajan kuluttua. Ja jos ei jaksa tehdä hommia, aina voi kutsua kaverit viinille.

Ostoslistallani on kotiloansa. Kotilot ovat vallanneet akvaarioni. Yritin ensin päästä niistä eroon lajitovereitaan syövien petokotiloiden avulla, mutta nyt on otettava kovemmat keinot käyttöön.

Kävin juuri helsinkiläisessä Q-teatterissa katsomassa Uuteen nousuun, joka on ehkä paras näkemäni näytelmä. Kaltaiselleni ysärinuorelle oli pysäyttävää nähdä, miten lapset lama-ajan kokivat.

Osallistuin hiljattain Tomi Haustolan stand up -kurssille ja huhtikuussa heitin ensimmäisen keikkani. Yleisö nauroi väärissä kohdissa, mutta kokemus oli mahtava. Vaikutuin stand up -yhteisön lämpimästä ja tsemppaavasta ilmapiiristä.

Olen nähnyt Ina Mikkolan tuottaman dokumenttisarjan Yksin isäksi jo monta kertaa enkä kertaakaan itkemättä. Ensi viikolla Yle Areenassa ja TV2:lla nähtävä dokumentti kertoo transmies Nooasta, joka hankkii lapsen itsellisesti.

Tiktokista löydän jatkuvasti uutta. Ilmiöitä, musiikkia, kokkausvinkkejä, neuvoja koirankoulutukseen ja puutarhanhoitoon… Mitä enemmän katson kiinnostavia juttuja, sitä enemmän niitä tarjotaan.

Lue myös Kotiliesi.fi: Windows95man paljastaa huikean lapsuuskuvansa

Olen innokas leipuri mutta huono seuraamaan reseptejä. Korona-aikana hurahdin muiden mukana leipomaan hapanjuurileipää. Juureni nimi on Juuso.

Mottoni on: muista rakastaa itseäsi. Jos haluaa olla kiltti ja kiva muille, sitä täytyy olla ensin itselleen. Opin tämän jo 90-luvulla asuessani Amerikassa tv-persoona RuPaulilta, joka on tärkeimpiä filosofejani.

Minut saa hymyilemään Able Heartin kappale Masterpiece. Biisin ytimessä on juuri sellaista itserakkautta, jota haluaisin ilmentää.

Veikkaan, että Sveitsi voittaa Euroviisut. Nemon The Codessa yhdistyvät uskottavasti ooppera, poppi ja räppi, ja artisti on valloittavan sinut ei-binäärisyytensä kanssa.”


Juttu on julkaistu Lempiasioita-juttusarjassa Anna-lehdessä 19/2024.


X