Reseptit

Kuorrutetut vihersimpukat

Kuorrutetut vihersimpukat sopivat aterian alkuun. Mascaropone-parmesaanijuustohuntu antaa simpukoille herkullisen maun.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kuorrutetut vihersimpukat

  • 1/2 pss karkeaa merisuolaa
  • 12 kpl pakastevihersimpukoita kuoressaan
  • 125 g mascarponejuustoa
  • 1 dl parmesaanijuustoa raastettuna
  • 1 dl ruohosipulia hienonnettuna
  • 1/4 tl cayennepippuria
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Kuorrutetut vihersimpukat tehdään helposti näin:

1. Kaada karkea merisuola laakealle uuninkestävälle vadille.

2. Asettele sulatetut viher­ simpukat suolaan pinnalle.

3. Sekoita mascarponen jouk­ koon parmesaani, ruohosipuli, sitruunamehu ja mausteet.

4. Lusikoi seos simpukoiden päälle.

5. Gratinoi 200-­asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.

6. Tarjoa kuorrutetut vihersimpukat alkupalana samppan­jan kera.

Katso myös: Juhlavat alkupalat kampasimpukoista syntyvät yllättävän helposti kotonakin – kokosimme vinkit ja ohjeet, joilla onnistut

Katso myös Kotiliesi.fi: Simpukat maistuvat talvikuukausina – ohjeet sini- ja vihersimpukoille

X