![](https://anna.fi/awpo/img/2022/01/mascarpone_parmesaanikuorrutetut_vihersimpukat.jpg?s=94e0ef9006cc78a0cafa85cfa76eb3e1&fit=crop)
Kuorrutetut vihersimpukat
Kuorrutetut vihersimpukat sopivat aterian alkuun. Mascaropone-parmesaanijuustohuntu antaa simpukoille herkullisen maun.
Ainekset
Kuorrutetut vihersimpukat
- 1/2 pss karkeaa merisuolaa
- 12 kpl pakastevihersimpukoita kuoressaan
- 125 g mascarponejuustoa
- 1 dl parmesaanijuustoa raastettuna
- 1 dl ruohosipulia hienonnettuna
- 1/4 tl cayennepippuria
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Kuorrutetut vihersimpukat tehdään helposti näin:
1. Kaada karkea merisuola laakealle uuninkestävälle vadille.
2. Asettele sulatetut viher simpukat suolaan pinnalle.
3. Sekoita mascarponen jouk koon parmesaani, ruohosipuli, sitruunamehu ja mausteet.
4. Lusikoi seos simpukoiden päälle.
5. Gratinoi 200-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.
6. Tarjoa kuorrutetut vihersimpukat alkupalana samppanjan kera.
Katso myös Kotiliesi.fi: Simpukat maistuvat talvikuukausina – ohjeet sini- ja vihersimpukoille
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous