Reseptit

Kurpitsalatte

Kurpitsasoseen makeuttama ja paksuntama kurpitsalatte saa makua piparkakkumausteesta. Soseen voi keittää ja soseuttaa itse myski- tai hokkaidokurpitsasta, mutta sitä löytyy myös valmiina säilykkeenä useimpien kauppojen ”Amerikka-hyllystä”.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kurpitsalatte

  • 5 dl matoa
  • 2 dl kurpitsasosetta
  • 6 rkl vaahterasiirappia tai fariinisokeria
  • 1 tl piparkakkumaustetta
  • 2 dl espressojuomaa

Pinnalle

  • kermavaahtoa
  • 1/4 tl kanelia

Valmistusohje

Kurpitsalatte tehdään helposti näin:

1. Mittaa maito ja kurpitsasose kattilaan. Mausta vaahterasiirapilla tai fariini- sokerilla sekä piparkakkumausteella. Kiehauta ja keitä viitisen minuuttia.

2. Kaada seos tehosekoittimen kulhoon. Lisää espresso. Soseuta sileäksi juomaksi (pidä tehosekoittimen kannesta tiukasti kiinni, sillä kuumasta nesteestä tuleva paine nostaa kantta).

3. Kaada kurpitsalatte laseihin. Annostele päälle kermavaahtoa ja ripottele pinnalle vielä kanelia.

Katso myös: Unohda sokeri! Piristä kahviasi mausteilla – pullantuoksua kardemummalla, jouluntaikaa kanelilla, kauhistusta hunajalla

Katso myös Kotiliesi.fi: Kaipaatko vaihtoehtoa glögille? Tässä kolme höyryävää ja juhlavaa juomaa

X