Reseptit

Marokkolainen kvinoasalaatti

Kvinoasalaatissa maistuvat pohjoisafrikkalaiset makuvivahteet. Tulinen harissatahna on mahtava makupari raikkaille sitrushedelmille.

Teksti:
Maija Silvennoinen
Kuvat:
Paula Kukkonen, Sampo Korhonen / Otavamedia

Marokkolaiset makuvivahteet ja suomalainen kala ovat loistava yhdistelmä. Kalan voi kypsentää joko uunissa tai grillissä.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 dl kvinoaa
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 dl hienonnettua kevät-­ tai ruohosipulia
  • 1/2 dl hienonnettua minttua
  • 1/2-1 tl harissaa
  • 1/2 tl savupaprikaa
  • 2 appelsiinia
  • 1 greippi
  • 100 g kirsikkatomaatteja
  • 1 paprika

Valmistusohje

1. Kypsennä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Sekoita kvinoaan öljy, sipuli­ ja minttusilput, harissa, savupaprika ja suola.

3. Leikkaa hedelmät nahattomiksi lohkoiksi. Puolita kirsikkatomaatit ja paloit­ tele paprika. Lisää kvinoan se­kaan. Tarkista maku ja anna sa­ laatin tekeytyä huoneenlämmös­sä.

4. Tarjoa esimerkiksi marokkolaisen uunikalan kanssa.

X