kvinoasalaatti ja marokkolainen uunikala
Marokkolaiset makuvivahteet ja suomalainen kala ovat loistava yhdistelmä. Kalan voi kypsentää joko uunissa tai grillissä.
Reseptit

Marokkolainen kvinoasalaatti

Kvinoasalaatissa maistuvat pohjoisafrikkalaiset makuvivahteet. Tulinen harissatahna on mahtava makupari raikkaille sitrushedelmille.
Teksti: Maija Silvennoinen Kuvat: Paula Kukkonen ja Sampo Korhonen / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 dl kvinoaa
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 dl hienonnettua kevät-­ tai ruohosipulia
  • 1/2 dl hienonnettua minttua
  • 1/2-1 tl harissaa
  • 1/2 tl savupaprikaa
  • 2 appelsiinia
  • 1 greippi
  • 100 g kirsikkatomaatteja
  • 1 paprika

Valmistusohje

1. Kypsennä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Sekoita kvinoaan öljy, sipuli­ ja minttusilput, harissa, savupaprika ja suola.

3. Leikkaa hedelmät nahattomiksi lohkoiksi. Puolita kirsikkatomaatit ja paloit­ tele paprika. Lisää kvinoan se­kaan. Tarkista maku ja anna sa­ laatin tekeytyä huoneenlämmös­sä.

4. Tarjoa esimerkiksi marokkolaisen uunikalan kanssa.

X