Reseptit

Marokkolainen uunikala

Marokkolaiset makuvivahteet ja suomalainen kala ovat loistava yhdistelmä. Kalan voi kypsentää joko uunissa tai grillissä.

Teksti:
Maija Silvennoinen
Kuvat:
Paula Kukkonen, Sampo Korhonen / Otavamedia

Marokkolaiset makuvivahteet ja suomalainen kala ovat loistava yhdistelmä. Kalan voi kypsentää joko uunissa tai grillissä.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 800 g perattua ja suomustettua kalaa (siikaa, ahventa, kuhaa tai haukea)
  • 2 rkl harissaa (marokkolainen maustetahna)
  • merisuolaa
  • 1 appelsiini viipaleina
  • 1 dl mantelilastuja

Valmistusohje

1. Leikkaa kalojen pintaan muuta­ma viilto.

2. Pane kalat uunipellille. Hiero harissa ja suola kalojen si­sään ja pinnalle. Työnnä appelsii­ninviipaleet kalojen sisään.

3. Kyp­sennä kaloja 200-­asteisessa uu­nissa noin 10 minuuttia.

4. Ripottele mantelilastut kalojen pinnalle ja laita uuniin noin 10 minuutiksi tai kunnes kala on kypsää ja man­telilastut kauniisti paahtuneet.

5. Tarjoa esimerkiksi kvinoasalaatin kanssa.

X