kvinoasalaatti ja marokkolainen uunikala
Marokkolaiset makuvivahteet ja suomalainen kala ovat loistava yhdistelmä. Kalan voi kypsentää joko uunissa tai grillissä.
Reseptit

Marokkolainen uunikala

Marokkolaiset makuvivahteet ja suomalainen kala ovat loistava yhdistelmä. Kalan voi kypsentää joko uunissa tai grillissä.
Teksti: Maija Silvennoinen Kuvat: Paula Kukkonen ja Sampo Korhonen / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 800 g perattua ja suomustettua kalaa (siikaa, ahventa, kuhaa tai haukea)
  • 2 rkl harissaa (marokkolainen maustetahna)
  • merisuolaa
  • 1 appelsiini viipaleina
  • 1 dl mantelilastuja

Valmistusohje

1. Leikkaa kalojen pintaan muuta­ma viilto.

2. Pane kalat uunipellille. Hiero harissa ja suola kalojen si­sään ja pinnalle. Työnnä appelsii­ninviipaleet kalojen sisään.

3. Kyp­sennä kaloja 200-­asteisessa uu­nissa noin 10 minuuttia.

4. Ripottele mantelilastut kalojen pinnalle ja laita uuniin noin 10 minuutiksi tai kunnes kala on kypsää ja man­telilastut kauniisti paahtuneet.

5. Tarjoa esimerkiksi kvinoasalaatin kanssa.

X