
Marokkolainen uunikala
Marokkolaiset makuvivahteet ja suomalainen kala ovat loistava yhdistelmä. Kalan voi kypsentää joko uunissa tai grillissä.
Marokkolaiset makuvivahteet ja suomalainen kala ovat loistava yhdistelmä. Kalan voi kypsentää joko uunissa tai grillissä.
Ainekset
- 800 g perattua ja suomustettua kalaa (siikaa, ahventa, kuhaa tai haukea)
- 2 rkl harissaa (marokkolainen maustetahna)
- merisuolaa
- 1 appelsiini viipaleina
- 1 dl mantelilastuja
Valmistusohje
1. Leikkaa kalojen pintaan muutama viilto.
2. Pane kalat uunipellille. Hiero harissa ja suola kalojen sisään ja pinnalle. Työnnä appelsiininviipaleet kalojen sisään.
3. Kypsennä kaloja 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
4. Ripottele mantelilastut kalojen pinnalle ja laita uuniin noin 10 minuutiksi tai kunnes kala on kypsää ja mantelilastut kauniisti paahtuneet.
5. Tarjoa esimerkiksi kvinoasalaatin kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous