Reseptit

Lempeän kirpeä lohi-kookoskeitto

4.2.2020 Teksti: Suvi Rüster Kuvat: Kristiina Kurronen

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Lohikeitto maustetaan kookoskermalla, kirpeällä sitruunalla ja hieman polttavalla inkiväärillä. Vihannesosastolla myytävät valmiiksi pilkotut kasviswok-ainekset tekevät keiton valmistuksesta tosi helppoa ja nopeaa

Ainekset

Lempeän kirpeä lohi-kookoskeitto:

500 g lohifileetä
200 g parsakaali
8 dl kasvislientä
1 prk (250 g) kookoskermaa
1 pkt (200 g) tuoreita kasviswok-aineksia
2 rkl inkiväärimurskaa
1 tl kurkumaa
1 tl sokeria tai hunajaa
1/2 sitruunnan mehu
1 dl hienonnettua korianteria

Valmistusohje

1. Leikkaa lohifilee suupalan kokoisiksi nahattomiksi paloiksi.

2. Huuhtele parsakaali ja leikkaa pieniksi paloiksi.

3. Kuumenna kattilassa kasvisliemi ja kookoskerma. Lisää parsakaalit ja kasviswok-aineket. Mausta inkiväärimurskalla, kurkumalla ja sokerilla. Keitä 5 minuuttia.

4. Lisää lohipalat ja sitruunamehu. Jatka kypsentämistä 5 minuuttia. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Hienonna joukkoon tuoretta korianteria.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme