Reseptit

Lempeän kirpeä lohi-kookoskeitto

Lohikeitto maustetaan kookoskermalla, kirpeällä sitruunalla ja hieman polttavalla inkiväärillä. Vihannesosastolla myytävät valmiiksi pilkotut kasviswok-ainekset tekevät keiton valmistuksesta tosi helppoa ja nopeaa

Teksti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lempeän kirpeä lohi-kookoskeitto:

  • 500 g lohifileetä
  • 200 g parsakaali
  • 8 dl kasvislientä
  • 1 prk (250 g) kookoskermaa
  • 1 pkt (200 g) tuoreita kasviswok-aineksia
  • 2 rkl inkiväärimurskaa
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl sokeria tai hunajaa
  • 1/2 sitruunnan mehu
  • 1 dl hienonnettua korianteria

Valmistusohje

1. Leikkaa lohifilee suupalan kokoisiksi nahattomiksi paloiksi.

2. Huuhtele parsakaali ja leikkaa pieniksi paloiksi.

3. Kuumenna kattilassa kasvisliemi ja kookoskerma. Lisää parsakaalit ja kasviswok-aineket. Mausta inkiväärimurskalla, kurkumalla ja sokerilla. Keitä 5 minuuttia.

4. Lisää lohipalat ja sitruunamehu. Jatka kypsentämistä 5 minuuttia. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Hienonna joukkoon tuoretta korianteria.

X