Reseptit

Lettutaikina

Lettukestit ovat viikon kohokohta, josta innostuu niin perheen pienimmät kuin aikuisetkin. Tästä saat helpon ohjeen herkulliseen pieneen lettutaikinaan.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Otavamedia

Lettutaikina syntyy maidosta, munista ja jauhoista.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pieni lettutaikina

  • 2 kpl kananmunaa
  • 5 dl maitoa
  • 2.5 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 tl suolaa
  • 2-3 rkl sokeria
  • 2 rkl sulatettua tai juoksevaa rasvaa

Valmistusohje

Pieni lettutaikina valmistuu näin helposti:

Pieni lettutaikina on helppo tehdä, kunhan malttaa antaa taikinan seistä puolisen tuntia.

1. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää puolet maidosta sekä vehnäjauhot. Vatkaa sekaan loput maidosta ja mausta suolalla ja halutessasi sokerilla. Lisää lopuksi sulatettu rasva. Anna taikinan seistä puolisen tuntia, niin letut paistuvat kauniimmin.

2. Paista ohukaistaikinasta pieniä lettuja kuumalla lettupannulla. Ainakin ensimmäisiä lettuja varten pannulle on hyvä lorauttaa vähän rasvaa ennen taikinan lisäämistä.

3. Nauti letut esimerkiksi  vanilja-vadelmahillon kanssa.

Vinkki: Suolainen pieni lettutaikina syntyy korvaamalla sokeri esimerkiksi tuoreilla yrteillä, pinaatilla. Jos haluat tehdä vegaanisia ohukaisia, korvaa maito kaurajuomalla ja jätä kananmunat kokonaan pois. Lisää tarvittaessa hieman jauhojen määrä, jos huomaat, että taikinasta tulee liian vetelä.

Katso myös: Hurmaava vohvelibrunssi – tuunaa taikinaa suklaalla, rahkalla tai porkkanalla ja kokoa päälle ihanimmat täytteet

Katso myös Kotiliesi.fi:  Elämäsi parhaat pannarit Amerikasta Ahvenanmaalle – katso 6 makoisaa ohjetta

X