18.6.2012

Lettutaikina

Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

2 kananmunaa
5 dl maitoa
2.5 dl vehnäjauhoja
0.5 tl suolaa
(2–3 rkl sokeria)
2 rkl sulatettua tai juoksevaa rasvaa

Valmistusohje

1. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää puolet maidosta sekä vehnäjauhot. Vatkaa sekaan loput maidosta ja mausta suolalla ja halutessasi sokerilla. Lisää lopuksi sulatettu rasva. Anna taikinan seistä puolisen tuntia, niin letut paistuvat kauniimmin.

2. Paista taikinasta pieniä lettuja kuumalla lettupannulla. Ainakin ensimmäisiä lettuja varten pannulle on hyvä lorauttaa vähän rasvaa ennen taikinan lisäämistä.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi