Reseptit

Lohi-wasabivoileivät juhla-aterian alkuun

Teksti:
Inga Aaltonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 viipaletta saaristlimppua
  • 4-8 viipaletta kylmäsavustettua lohta

täyte:

  • maustamatonta Hovi-juustoa
  • wasabitahnaa maun mukaan
  • säilöttyä inkivääriä
  • herneenversoja tai tilliä

Valmistusohje

Juhla-aterian alkupalaksi sopivat herkulliset lohi-wasabileivät Nauvolaisen ravintola Lanternan tapaan. Lohi-wasabivoileivät koristellaan garilla eli sushi-inkiväärillä.

Voitele leipäviipaleet ja leikkaa ne kahtia kolmion muotoon. Aseta kolmiot lautaselle ja mausta tuorejuusto vahvalla wasabilla makusi mukaan. Levitä seosta lohiviipaleille, kiedo ne kevyeksi kääröksi ja aseta joka annokseen 1–2 lohikääröä. Nosta purjeeksi viipale säilöttyä inkivääriä ja mastoksi tillin oksa tai herneenverso.

Ohje: Ravintola Lanterna, Nauvo

X