Reseptit

Lohisalaatti nizzalaisittain

Tässä lohisalaatissa on makuja nizzansalaatista.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g tuoretta lohta
  • ripaus suolaa ja rouhittua valkopippuria
  • 1 pussi (200 g) pakastepapuja
  • 1 ruukku roomansalaattia
  • 3 keitettyä keskikokoista perunaa
  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • 1 punasipuli
  • 8-12 mustaa oliivia
  • 2 keitettyä kananmunaa

Kastike

  • 2 tl valkoviinietikkaa
  • 1.5 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl dijoninsinappia
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Sekoita ensin kastikkeen ainekset keskenään. Kuutioi lohi ja paista teflonpannulla joka puolelta kauniin ruskeiksi. Mausta ja anna jäähtyä.

2. Keitä papuja pienessä määrässä vettä, valuta ja sekoita joukkoon hieman salaatinkastiketta. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat.

3. Asettele vadille revityt salaatinlehdet ja nosta päälle pavut, perunaviipaleet, halkaistut tomaatit ja suikaloitu punasipuli. Nosta joukkoon vielä lohipalat, munalohkot ja oliivit. Valuta päälle loput kastikkeesta.

X