Reseptit

Makaronilaatikko kolmella juustolla

8.5.2012 Teksti: Anna.fi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Tässä herkkuruoka vailla vertaa. Makaronilaatikon mehevöittää tuhti annos juustoja.

Ainekset

30 g voita
¾ dl vehnäjauhoja
8 dl maitoa
1 tl ranskalaista sinappia
200 g voimakasta cheddaria raasteena
100 g raastettua gruyereä
50 g raastettua parmesaania
250 g pennemakaroneja
suolaa, mustapippuria

Valmistusohje

1. Sulata voi kattilassa, lisää vehnäjauhot ja maito hyvin vatkaten. Anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Sekoita välillä. Lisää kastikkeeseen cheddar- ja gruyereraasteet. Mausta kastike sinapilla, suolalla ja pippurilla.

2. Keitä makaronit juuri ja juuri kypsiksi. Huuhtaise kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Pane makaronit voideltuun uunivuokaan ja kaada päälle kastike. Ripottele pinnalle parmesaaniraaste. Kypsennä 180-asteessa noin 25 minuuttia.