Reseptit

Mansikkatarteletti

Mansikkatarteletti koristellaan tässä ohjeessa mansikoilla ja ananaskirsikoilla, mutta voit käyttää koristeluun muitakin kauden marjoja ja hedelmiä.

Teksti:
Leena Mallat
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mansikkatarteletti: muropohja (valmistetaan edellisenä päivänä)

  • 3 kpl munaa
  • 3/4 dl sokeria
  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja

täyte:

  • 4 dl kermaa
  • vispaantuvaa vanilliinikastiksetta
  • hyvää mansikkahilloa
  • mansikoita ja ananaskirsikoita

Valmistusohje

Mansikkatarteletti tehdään helposti näin:

1.  Riko kananmunat kulhoon ja mittaa joukkoon sokeri. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, sekoita jauhot joukkoon.

2. Levitä taikina korppujauhotettuun matalaan torttuvuokaan tasaisesti. Pistele haarukalla reikiä pohjaan.

3. Paista tartalettipohjaa noin 190 asteessa 15 minuuttia. Täytä pohja vasta seuraavana päivänä.

4. Vatkaa noin 4 dl kermaa kuohkeaksi, mausta vispaantuvalla vanilliinikastikkeella ja lisää sitten kermavaahtoon hyvää mansikkahilloa.

5. Laita kermavaahto pohjalle ja muotoile puoliympyrän muotoon. Asettele päälle mansikat ja ananaskirsikat.

6. Voit halutessasi vielä hyytelöidä kakun: kiehauta 1 dl vettä ja 1/2 dl hyytelösokeria ja kaada valmiin kakun päälle.

7. Tarjoa mansikkatarteletti hyvän kahvin kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään basilikalla säväytetty mansikkatorttu

X