Reseptit

Manteli-luumupulla

Koristele pullan pinta tomusokerista tehnyllä tahnalla ja mantelirouheella.
Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Jorma Marstio

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pullataikina:

  • 2.5 dl maitoa
  • 25 g tuoretta hiivaa tai
  • 1 ps kuivahiivaa
  • 1 dl sokeria
  • ripaus mineraalisuolaa
  • 3 tl kardemummaa
  • 1 muna
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 100 g voita tai margariinia
  • täyte:
  • 1 prk luumumarmeladia
  • 1 dl mantelirouhetta

voiteluun:

  • 1 muna

pinnalle:

  • 2 dl tomusokeria
  • 1 rkl vettä
  • 1 dl mantelirouhetta

Valmistusohje

Liuota tuore hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, mineraalisuola, kardemumma sekä muna. Alusta jauhot taikinaan ja lisää loppuvaiheessa pehmeä rasva.

Peitä taikina ja anna sen kohota kooltaan kaksinkertaiseksi. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja painele siitä ilmakuplat pois. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Sekoita keskenään luumumarmeladi
sekä vaniljatuorejuusto ja levitä seos taikinalevyn päälle. Ripottele pinnalle mantelirouhe.

Kääri levy rullalle ja leikkaa se kahdeksaan palaan. Pane palat pystyasennossa voideltuun, suureen kakkuvuokaan ja anna leivonnaisen kohota noin puoli tuntia. Voitele pulla munalla ja paista 175 asteen uuninlämmössä noin 40 minuuttia. Anna pullan vähän jäähtyä, irrota se vuoasta ja nosta vadille.

Sekoita tomusokerista ja vedestä notkea tahna ja valuta se pullan päälle. Koristele pinta mantelirouheella.

X