Reseptit

Marenkikakku ja marjoja

Marenkikakku kruunaa kesäisen juhlapäivän. Makea marenki saa seurakseen sesongin tuoreita marjoja ja pehmeän raikkaan mascarponevaahdon.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Pekka Nieminen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Marenkikakku:

  • 400 g tuoreita marjoja (mansikoita, mustikoita ja vadelmia)
  • 2 dl kuohukermaa
  • 250 g mascarponea
  • 1- 1 1/2 dl tomusokeria
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • 1/2 sitruunan mehu (tai tilkka limoncelloa)
  • 1 valmis pyöreä marenkilevy (halkaisija n. 20 cm)

Valmistusohje

1. Puhdista marjat.

2. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon mascarpone, tomusokeri, sitruunan kuoriraaste sekä mehu. Sekoita tasaiseksi seokseksi kevyesti vatkaten.

3. Nosta marenkilevy kakkulautaselle ja levitä päälle noin puolet marjoista. Lusikoi marjoille täytevaahto, tasoite ja lisää sen päälle loput marjat.

4. Viimeistele tomusokerilla tai murskatulla marengilla.

Katso myös: Vadelma-pistaasipavlova

Kotiliesi.fi: Näin syntyy italialainen marenki – katso ammattilaisen vinkit!

X