Reseptit

Vadelma-­pistaasi­pavlova

26.5.2018 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Ehdoton juhla­ pöydän kuninga­tar on pavlova. Tee pohjat valmiiksi hyvissä ajoin etukäteen ja täytä juuri ennen vieraiden saapumista. Kokeile pavlovan pohjassa pis­taasipähkinän sijasta esimerkiksi hasselpähkinää. Marengin kanssa hasselpähkinä toi­mii herkullisesti.

Ainekset

4 valkuaista
1/4 tl suolaa
2 1/2 dl sokeria
2 tl maissitärkkelystä
1 tl omenaviinietikkaa
50 g pistaasipähkinärouhetta

Täyte:

4 dl vispikermaa
250 g maitorahkaa
400 g tuoreita vadelmia
3/4 dl sokeria

Korsiteluun:

syötäviä kukkia
100 g tuoreita vadelmia
tuoretta minttua

Valmistusohje

1. Vaahdota valkuaiset ja suola vaahdoksi yleiskoneessa. Sekoita sokerin joukkoon maissitärk­kelys ja lisää seos valkuaisvaahdon joukkoon koneen koko ajan käydessä. Lisää lopuksi omenaviinietikka ja pistaasipäh­kinärouhe.

2. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipellille pyöreäksi paksuksi kakkupohjaksi, jonka halkaisija on noin 24 senttimetriä. Jätä reunat hieman keskustaa korkeammiksi. Paista 125­-asteisessa uunissa noin 1 1⁄2 tuntia. Jäähdytä ja nosta pohja tarjoiluvadille.

3. Vatkaa kerma kuohkeaksi ja kääntele joukkoon rahka, vadelmat ja sokeri. Lusikoi täyte jäähtyneen pohjan päälle.

4. Korstele kakku kukilla, vadelmilla ja tuoreilla mintun­ lehdillä.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme