Reseptit

Vadelma-­pistaasi­pavlova

Ehdoton juhla­ pöydän kuninga­tar on pavlova. Tee pohjat valmiiksi hyvissä ajoin etukäteen ja täytä juuri ennen vieraiden saapumista. Kokeile pavlovan pohjassa pis­taasipähkinän sijasta esimerkiksi hasselpähkinää. Marengin kanssa hasselpähkinä toi­mii herkullisesti.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 valkuaista
  • 1/4 tl suolaa
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 2 tl maissitärkkelystä
  • 1 tl omenaviinietikkaa
  • 50 g pistaasipähkinärouhetta

Täyte:

  • 4 dl vispikermaa
  • 250 g maitorahkaa
  • 400 g tuoreita vadelmia
  • 3/4 dl sokeria

Korsiteluun:

  • syötäviä kukkia
  • 100 g tuoreita vadelmia
  • tuoretta minttua

Valmistusohje

1. Vaahdota valkuaiset ja suola vaahdoksi yleiskoneessa. Sekoita sokerin joukkoon maissitärk­kelys ja lisää seos valkuaisvaahdon joukkoon koneen koko ajan käydessä. Lisää lopuksi omenaviinietikka ja pistaasipäh­kinärouhe.

2. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipellille pyöreäksi paksuksi kakkupohjaksi, jonka halkaisija on noin 24 senttimetriä. Jätä reunat hieman keskustaa korkeammiksi. Paista 125­-asteisessa uunissa noin 1 1⁄2 tuntia. Jäähdytä ja nosta pohja tarjoiluvadille.

3. Vatkaa kerma kuohkeaksi ja kääntele joukkoon rahka, vadelmat ja sokeri. Lusikoi täyte jäähtyneen pohjan päälle.

4. Korstele kakku kukilla, vadelmilla ja tuoreilla mintun­ lehdillä.

X