Reseptit

Marinoitu parsa-perunasalaatti

Marinoitu parsa-perunasalaatti sopii kevään ensimmäisten grilliruokien kaveriksi tai isona annoksena vaikkapa vappupöytään tarjottavaksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Marinoitu parsa-perunasalaatti

  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 1 kg pieniä perunoita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Tillimarinadi

  • n. 1 dl oliiviöljyä
  • 1/2 ruukkua tuoretta tilliä
  • 1/2 ruukkua tuoretta minttua
  • 80 g pinaattia
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 1/4 tl kuivattua chiliä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl sokeria
  • 1/4 tl mustapippuria

Viimeistelyyn

  • 2 rkl suolapähkinöitä rouhittuina

Valmistusohje

Marinoitu parsa-perunasalaatti tehdään helposti näin:

1. Huuhtele ja kuivaa parsat ja perunat.

2. Puolita perunat ja levitä ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Kääntele jouk­koon öljy ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Paahda peru­noita 220­asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

3. Katkaise parsojen tyvestä puiseva vaalea osa pois ja pa­ loittele parsat 2–3 cm pitkiksi paloiksi. Lisää parsat uuni­ pellille perunoiden kanssa ja jatka paahtamista noin 5 minuuttia.

4. Mittaa marinadin ainekset blenderin kulhoon ja sekoita tasaiseksi yrttiöljyksi. Tarkista maku.

5. Kääntele yrttiöljy vielä kuu­mien perunoiden ja parsojen joukkoon ja anna maustua ja jäähtyä hetki.

6. Kaada marinoitu parsa-perunasalaatti vadille ja vii­meistele rouhituilla suolapäh­kinöillä.

Katso myös: Jos rakastat parsaa, nämä reseptit ovat sinulle! Grillausideat, kastikkeet, piirakat ja salaatit hurmaavat parsan ystävän

Katso myös Kotiliesi.fi: Parsa on rakastettu sesonkiherkku – katso parhaat käsittelyvinkit ja resepti-ideat!

X