
Marinoitu parsa-perunasalaatti
Marinoitu parsa-perunasalaatti sopii kevään ensimmäisten grilliruokien kaveriksi tai isona annoksena vaikkapa vappupöytään tarjottavaksi.
Ainekset
Marinoitu parsa-perunasalaatti
- 1 nippu vihreää parsaa
- 1 kg pieniä perunoita
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Tillimarinadi
- n. 1 dl oliiviöljyä
- 1/2 ruukkua tuoretta tilliä
- 1/2 ruukkua tuoretta minttua
- 80 g pinaattia
- 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
- 1/4 tl kuivattua chiliä
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl sokeria
- 1/4 tl mustapippuria
Viimeistelyyn
- 2 rkl suolapähkinöitä rouhittuina
Valmistusohje
Marinoitu parsa-perunasalaatti tehdään helposti näin:
1. Huuhtele ja kuivaa parsat ja perunat.
2. Puolita perunat ja levitä ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Kääntele joukkoon öljy ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Paahda perunoita 220asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.
3. Katkaise parsojen tyvestä puiseva vaalea osa pois ja pa loittele parsat 2–3 cm pitkiksi paloiksi. Lisää parsat uuni pellille perunoiden kanssa ja jatka paahtamista noin 5 minuuttia.
4. Mittaa marinadin ainekset blenderin kulhoon ja sekoita tasaiseksi yrttiöljyksi. Tarkista maku.
5. Kääntele yrttiöljy vielä kuumien perunoiden ja parsojen joukkoon ja anna maustua ja jäähtyä hetki.
6. Kaada marinoitu parsa-perunasalaatti vadille ja viimeistele rouhituilla suolapähkinöillä.
Katso myös Kotiliesi.fi: Parsa on rakastettu sesonkiherkku – katso parhaat käsittelyvinkit ja resepti-ideat!
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous