Reseptit

Marjarahkakakku – naistenviikon herkku

Marjarahkakakku on raikas, sokerihammasta hellivä jälkiruoka, jonka koristeluun käytetään tyrnimarjoja ja sitruunamelissan lehtiä.
Teksti: Inga Aaltonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

sokerikakkupohja:

  • 2 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

täyte:

  • 1 tlk valmista vaniljakastiketta tai 2 dl vispikermaa
  • 1 prk maitorahkaa
  • noin 5 dl mansikoita tai muita marjoja
  • hunajaa tai sokeria maun mukaan

koristeeksi:

  • marjoja
  • sitruunamelissan lehtiä

Valmistusohje

Marjarahkakku on raikas kuin suomalainen kesäpäivä.Marjarahkakakun koristeena voi käyttää vaikkapa pensasmustikoita ja tyrninmarjoja.

Vatkaa kakkupohjaa varten kananmunat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää kevyesti nostellen munavaahtoon. Voitele irtopohjainen kakkuvuoka tai piirasvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä.

Vaahdota vaniljakastike tai kerma kuohkeaksi. Lisää maitorahka ja murskatut mansikat tai muut marjat. Mausta hunajalla tai sokerilla. Levitä täyte kakkupohjalle ja koristele pinta marjoilla ja sitruunamelissan lehdillä.

Vinkki: Marjarahkan voit tarjota myös jälkiruokana ilman kakkupohjaa.

X