Reseptit

Masterchef Kiran maa-artisokkagnocchit

Perunagnocchit saavat uutta tuulahdusta maa-artisokasta. Valmiit gnocchit tarjoillaan paahdetun maa-artisokan, yrttisienten ja sieni-veloutén kanssa.

Teksti:
Kira Åkerström
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 350 g maa-artisokkaa
  • 250 g jauhoista perunaa
  • karkeaa merisuolaa
  • n. 120 g vehnäjauhoja
  • 1 keltuainen
  • suolaa

Yrttiöljyssä maustuneet siitakesienet:

  • 150 g siitakesieniä (tai kauden kotimaisia metsäsieniä)
  • voita
  • suolaa
  • yrttiöljyä

Paahdetut maa-artisokat:

  • 250 g maa-artisokkaa
  • suolaa
  • oliiviöljyä

Valmistusohje

Perinteiset perunagnocchit saavat uuden säväyksen maa-artisokasta. Gnocchit tarjoillaan paahdetun maa-artisokan, yrttisienten ja sieni-veloutén kanssa.

Gnocchit:

1. Lämmitä uuni 225-asteiseksi. Kaada uunivuokaan karkeaa merisuolaa ja aseta maa-artisokat ja perunat suolan päälle – suola imee itseensä kosteuden. Paahda maa-artisokkia ja perunoita uunissa, kunnes ne ovat täysin pehmenneet.

2. Kun perunat ja maa-artisokat ovat hieman jäähtyneet, leikkaa ne kahtia ja kaavi sisukset kulhoon perunaprässin läpi. Voit myös muusata ne tasaiseksi haarukalla.

3. Sekoita joukkoon keltuainen ja suola. Lisää siivilöity vehnäjauho ja painele taikina tasaiseksi, mutta älä vaivaa sitä liikaa. Lisää tarvittaessa vehnäjauhoja.

4. Jauhota työtaso ja jaa taikina kahteen osaan. Työstä taikinat kahdeksi pötköksi. Leikkaa veitsellä pieniä paloja, gnoccheja, ja paina niihin kaunis kuvio hellästi haarukalla.

5. Keitä gnoccheja suolatussa vedessä pari minuuttia, kunnes ne nousevat pintaan. Nosta reikäkauhalla ja valuta talouspaperin päällä.

6. Paista voissa rapeiksi juuri ennen tarjoilua.

Yrttiöljyssä maustuneet siitakesienet:

1. Putsaa sienet ja paahda ne voissa kuumalla pannulla, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita. Pyörittele suolassa ja yrttiöljyssä.

Paahdetut maa-artisokat:

1. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Pese maa-artisokat huolellisesti. Puolita ne pituussuuntaan, laita uunivuokaan ja mausta suolalla ja oliiviöljyllä.

2. Paahda uunissa noin 20 minuuttia, kunnes mukulat ovat pehmeitä ja saaneet kauniin paahtuneen värin.

X