matcha-skonssit ja kamomillalatte
Reseptit

Matcha-skonssit

Vihreä teejauhe eli matcha sopii hyvin myös leivontaan. Tarjoa siemenillä höystetyt matcha-skonssit juustojen ja hillon kera.
Teksti: SUVI RÜSTER Kuvat: KRISTIINA KURRONEN

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Matcha-skonssit:

  • 250 g maitorahkaa
  • 2 rkl matcha-jauhetta
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 3 rkl auringonkukansiemeniä
  • 1 rkl unikonsiemeniä
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 1 tl suolaa
  • 50 g sulatettua voita

Voiteluun:

  • 1 keltuainen

Lisäksi:

  • hilloa
  • juustoa

Valmistusohje

1. Sekoita kulhossa maitorahka, matcha ja hunaja.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää maitorahkan joukkoon. Lisää sulatettu voi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

3. Ota taikinasta ruokalusikalla nokareita leivinpaperin päälle uunipellille. Jätä väliin kohoamisvaraa. Voitele skonssit keltuaisella. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes skonssit ovat kauniin kullanruskeita ja pohjasta painettaessa napakoita.

4. Halkaise skonssit hieman jäähtyneinä ja täytä hillolla ja juustolla.

X