Reseptit

Merileväkaviaarileivät

Merileväkaviaarileivät yhdistävät suolaisen merileväkaviaarin, makean saaristolaisleivän ja pirteän piparjuuren. Nam!

Teksti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Merileväkaviaarileivät

  • 8 saaristolaisleipäviipaletta
  • 1 rkl voita tai kasvimargariinia
  • 50 g maustamatonta tuorejuustoa tai vegetuorejuustoa
  • 1 rkl piparjuuritahnaa
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl sokeria
  • 1/2 rs (à 170 g) merileväkaviaaria
  • 2 rkl tilliä hienonnettuna
  • 2 rkl ruohosipulia hienonnettuna

Valmistusohje

Merileväkaviaarileivät tehdään helposti näin:

1. Leikkaa saaristolaisleipäviipaleet puoliksi kolmion muotoon. Kuumenna voi tai kasvimargariini paistinpannulla. Paista leipäviipaleita pannulla noin minuutin ajan molemmin puolin, kunnes ne hieman paahtuvat. Nosta tarjoiluvadille.

2. Sekoita tuorejuusto, piparjuuritahna ja sitruunamehu kulhossa. Mausta suolalla ja sokerilla. Levitä tahnaa saaristolaisleiville. Lisää merileväkaviaaria, hienonnettua tilliä ja ruohosipulia.

Katso myös: Merileväkaviaarisuupalat

Katso myös Kotiliesi.fi: Mätijuustokakku

X