Reseptit

Mustaherukka-mantelikakku

Mustaherukka-mantelikakku on helppo valmistaa nopeasti sekoitettavasta taikinasta. Sitruuna, manteli ja mustaherukka ovat ihania yhdessä.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
PIA INBERG

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mustaherukka-mantelikakku

  • 200 g sulatettua voita
  • 21/2 dl sokeria
  • 4 kananmunaa
  • 5 dl mantelijauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 2 dl mustaherukoita

Pinnalle

  • tomusokeria

Valmistusohje

Mustaherukka-mantelikakku tehdään helpostin näin:

1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjan ja reunojen väliin leivinpaperia. Voitele reunat vuokaspraylla tai voilla.

2. Sekoita kulhossa sulatettu voi, sokeri ja kananmunat tasaiseksi. Sekoita mantelijauhe, leivinjauhe, vaniljasokeri ja sitruunan raastettu kuori keskenään. Lisää taikinaan mantelijauheseos ja mustaherukat.

3. Kaada taikina vuokaan. Tasoita pinta.

4. Kypsennä kakkua uunin keskitasolla 50–60 minuuttia, kunnes kakku irtoilee vuoan reunoilta eikä cocktailtikulla kokeiltaessa tikkuun tartu taikinaa. Jos kakku tummuu liikaa, aseta vuoan päälle alumiinifoliota tai leivinpaperia suojaksi. Anna kakun jäähtyä, irrota vuoan reunat ja nosta kakku tarjoilulautaselle. Siivilöi päälle tomusokeria. Tarjoa mustaherukka-mantelikakku mansikkafrosén kanssa.

mustaherukka-mantelikakku
Mustaherukka-mantelikakku on superhelppo valmistaa nopeasti sekoitettavasta taikinasta.

Ohje on julkaistu Anna-lehdessä 29/2024.

Lue lisää Kotiliesi.fi: Mustaherukkajuustokakku

X