Reseptit

Mansikkafrosé

Mansikkafrosé on iki-ihana kesäjuoma. Frosé on lyhenne sanoista frozen rosé. Hileinen mansikka-roseeviinijuoma on sopivan mieto seurustelujuoma, joka sopii myös jälkiruoaksi.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mansikkafrosé

  • 1 plo (0,75 l) kuivaa roseeviiniä
  • 1 l mansikoita
  • 1/2 dl vaaleaa siirappia tai vaahterasiirappia
  • 2 rkl sitruunamehua

Valmistusohje

Mansikkafrosé tehdään näin:

1. Kaada viini kolmeen pakas­tamisen kestävään rasiaan, pa­kasta. Laita myös lasit viilenty­mään pakastimeen.

2. Viipaloi mansikat, kaada joukkoon siirappi ja anna man­sikoiden maustua jonkin aikaa.

3. Laita mansikat, sitruuname­hu ja jäätynyt viini blenderiin ja jauha juoma sileäksi. Jaa frosé kylmiin laseihin ja tarjoile heti.

Katso myös: Mansikkasorbettia ja kuohuvaa

Katso myös Kotiliesi.fi:  Mansikka-seljankukkamartini

X