Reseptit

Mustatorvisienikeitto

Mausta mustatorvisienikeitto mustapippurilla ja hienonnetulla tuoreella rakuunalla.
Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Mausta mustatorvisienikeitto mustapippurilla ja hienonnetulla tuoreella rakuunalla.

Ainekset

  • 0.5 l mustia torvisieniä
  • 1 sipuli
  • 1 rkl rasiamargariinia
  • 1.5 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl kasvislientä
  • 3 dl rasvatonta maitoa
  • 100 g kevytsulatejuustoa (9 % rasvaa)
  • ripaus rouhittua mustapippuria
  • 3 rkl hienonnettua tuoretta rakuunaa

Pinnalle

  • 1 dl vaahdotettua rasvatonta maitoa

Valmistusohje

1. Puhdista sienet ja leikkaa pois jalan tyviosa. Pilko pieniksi. Kuori ja hienonna sipuli.

2. Keitä sieniä ensin hetki kattilan pohjalla, kunnes enin neste on haihtunut. Lisää joukkoon nokare margariinia ja sipulit. Anna hautua hetken aikaa.

3. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita. Kaada kattilaan kasvisliemi ja anna kiehua 5 minuuttia.

4. Lisää kattilaan maito ja sulatejuusto ja anna hautua, kunnes juusto on täysin sulanut. Mausta keitto mustapippurilla ja hienonnetulla tuoreella rakuunalla. Viimeistele keitto vaahdotetulla maitonokareella. Tarjoile tuoreen leivän kera.

450 kJ (110 cal) 1 annos

X