Reseptit

Mustikkajuustokakku

Mustikkajuustokakku raikastuu limetin ja jogurtin avulla. Täyte hyydytetään liivatteella.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
PIA INBERG

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja

  • 300 g kandisokerikeksejä
  • 100 g sulatettua voita

Täyte

  • 5 liivatelehteä
  • 300 g tuorejuustoa
  • 300 g kreikkalaista jogurttia
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl mustikoita
  • 1 limetin raastettu kuori
  • 2 rkl limetin mehua

Valmistusohje

Mustikkajuustokakku tehdään helposti näin:

1. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 22–24 cm) pohjan ja reunojen väliin leivinpaperi. Leikkaa vuoan reunoille suojaksi leivinpaperisuikaleet, jotta kakku irtoaa hyydyttyään siististi.

2. Murskaa keksit hienoksi monitoimikoneella tai pakastus- pussissa kaulimella painelemalla. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Painele keksiseos vuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

3. Pehmennä liivatelehtiä kylmässä vedessä 5–10 minuuttia. Mittaa kulhoon tuorejuusto, jogurtti, sokeri ja mustikat. Soseuta sauvasekoit- timella tasaiseksi. Lisää hyvin pestyn limetin raastettu kuori.

4. Kuumenna limetin mehu ja vesi kiehuvaksi. Puristele liivatelehdet vedestä ja lisää kuumaan mehuun. Sekoittele kunnes liivatelehdet ovat liuenneet seokseen. Anna jäähtyä hetki ja kaada ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte keksipohjalle. Nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi. 

5. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle. Koristele pensasmustikoilla ja syötävillä kukilla. Tarjoa mustikkajuustokakku juhlissa mansikkafrosén kanssa.

Vinkki! Vuoraa irtopohjavuoan reunat leivinpaperi- suikaleilla tai tuore- kelmulla, jolloin saat kakun irtoamaan siististi vuoasta.

Ohje on julkaistu Anna-lehdessä 29/2024.

mustikkajuustokakku
Mustikkajuustokakku raikastuu limetin avulla.

Lue lisää Kotiliesi.fi: Mustaherukkajuustokakku

X