Reseptit

Nauvon limppu

Nauvon limppu leivotaan Majatalo Martan reseptillä perinteiseen saariston tyyliin. Siirapin makeuttama maltainen Nauvon limppu sopii vaikka joulupöytään.

Teksti:
Mikki Moisio
Kuvat:
Seppo Saarentola

Nauvon limppu maistuu graavatun lohen kanssa vaikkapa joulupöydässä.

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Nauvon limppu

  • 1 l piimää
  • 75 g hiivaa
  • 3 dl siirappia
  • 3 dl kaljanmaltaita
  • 3 dl vehnäleseitä
  • 3 dl ruisjauhoja
  • 1 rkl suolaa
  • 10 dl vehnäjauhoja

voiteluun:

  • 1 osa siirappia 3:een osaan vettä

Valmistusohje

Nauvon limppu leivotaan näin:

Tällä reseptillä leivot kaksi Nauvon limppua. Tee toinen itsellesi ja anna toinen lahjaksi ystävälle.

  1. Lämmitä piimä ja sekoita joukkoon hiiva, siirappi, maltaat, vehnäleseet, ruisjauhot, suola ja vehnäjauhot. Anna limpputaikinan nousta noin  1 ½ tuntia.
  2. Voitele kaksi kahden litran vuokaa ja jaa taikina vuokiin.
  3. Paista leipiä uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteessa 2 tuntia.
  4. Kun limput ovat kypsyneet 1 ½ tuntia, valele ne siirappivedellä.
  5. Kumoa kypsät limput vuoista ritilälle liinan alle jäähtymään.
  6. Anna limppujen tekeytyä viileässä pari-kolme päivää, jolloin leivät ovat parhaimmillaan.
  7. Tarjoa Nauvon limppu joulun kalaherkkujen kanssa.

Vinkki: Kannattaa tutustua myös Teresa Välimäen helppoon saaristolaisleivän reseptiin. Se on sivustomme hittejä!

Katso myös Kotiliesi.fi:  Näin leivotaan omenalimppu

X