nauvon limppu
Reseptit

Nauvon limppu

Siirapin makeuttama maltainen Nauvon limppu sopii vaikka joulupöytään.
Teksti: Mikki Moisio

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 l piimää
  • 75 g hiivaa
  • 3 dl siirappia
  • 3 dl kaljanmaltaita
  • 3 dl vehnäleseitä
  • 3 dl ruisjauhoja
  • 1 rkl suolaa
  • 10 dl vehnäjauhoja

voiteluun:

  • 1 osa siirappia 3:een osaan vettä

Valmistusohje

Näin valmistuu Nauvon limppu

  1. Lämmitä piimä ja sekoita joukkoon hiiva, siirappi, maltaat, vehnäleseet, ruisjauhot, suola ja vehnäjauhot. Anna limpputaikinan nousta 1 ½ tuntia.
  2. Voitele kaksi kahden litran vuokaa ja jaa taikina vuokiin.
  3. Paista leipiä uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteessa 2 tuntia.
  4. Kun limput ovat kypsyneet 1 ½ tuntia, valele ne siirappivedellä.
  5. Kumoa kypsät limput vuoista ritilälle liinan alle jäähtymään.
  6. Anna limppujen tekeytyä viileässä pari-kolme päivää, jolloin leivät ovat parhaimmillaan.
X