![](https://anna.fi/awpo/img/2017/11/omena_marenkitorttu.jpg?s=b0f2b614111fc6e038abd232d9c88301&fit=crop)
Omena-marenkitorttu
Säilykekikherneiden liemestä syntyy helposti ihmeen hyvä marenki omenapiirakan pinnalle. Voit tietysti tehdä marengin myös perinteiseen tapaan valkuaisista.
Tämä omenapiirakka sopii niin gluteenittomaan kuin vegaaniseenkin ruokavalioon.
Ainekset
Taikina
- 100 g vegaanista leivontamargariinia
- 1 dl sokeria
- 1/4 tl suolaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 3 dl hienoa gluteenitonta jauhoseosta
- 1/2 dl perunajauhoja
- 1/2 dl vettä
Täyte
- 800 g kotimaisia omenoita
- 1/2 dl vettä
- 1/2 sitruunan mehu
- 1/2-3/4 dl sokeria (omenoiden happamuuden mukaan)
- 1 tl kanelia
Vegaanimarenki
- 1 dl kikhernetölkin lientä
- 1 dl hienoasokeria
Tavallinen marenki
- 2 valkuaista
- 1/2 dl hienoa sokeria
Valmistusohje
Omena-marenkitorttu leivotaan näin:
Omena-marenkitorttu saa höysteekseen marenkia. Tässä ohjeet sekä vegaanisen että perinteisen marengin tekoon.
1. Peitä irtopohjaisen, halkaisijaltaan 22–23 cm:n kokoisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Sekoita pohjataikinaa varten margariini ja sokeri toisiinsa. Lisää kuivat aineet ja sen verran vettä, että taikinasta tulee sopivan pehmeää. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pane pohja jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistelet täytteen.
2. Kuori ja viipaloi omenat. Pane omenat, vesi, sitruunamehu ja sokeri kattilaan. Hauduta omenat juuri ja juuri pehmeiksi. Mausta kanelilla. Kaada omenat piirakkapohjan päälle. Paista 200-asteisen uunin alaosassa noin 30 minuuttia.
3. Valmista vegaanimarenki. Valuta kikherneet liemestään, kaada liemi kulhoon. Vatkaa lientä sähkövatkaimella noin 3 minuuttia. Lisää sokeri vähän kerrallaan ja vatkaa vielä toiset noin 3 minuuttia. Tai valmista tavallinen marenki. Erottele valkuaiset puhtaaseen kulhoon. Vatkaa ne hyväksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes marenki on kiiltävää ja paksua.
4. Pursota tai lusikoi marenki omenatortun pinnalle. Pane torttu uuniin ylätasolle 5–7 minuutiksi tai kunnes marenki on saanut sopivasti väriä.
Katso myös: Näin syntyy täydellinen marenki – vinkit, ohjeet ja parhaat marenkireseptit
Lue myös Kotiliesi.fi. Italialainen marenki – katso ammattilaisen neuvot
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous