Reseptit

Omenamimosa

Omenamimosa nautitaan keväisen brunssin alkuun.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Omenamimosa on raikas alkudrinkki.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Tosi helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 hapanta omenaa, esim. granny smith
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 dl tomusokeria
  • (vihreää grenadiinia)
  • 1 plo (0,75 l) kuivaa kuohuviiniä tai samppanjaa

Valmistusohje

Kuori ja soseuta omenat tehosekoittimella sitruunamehun ja tomusokerin kanssa tasaiseksi pyreeksi. Annostele omenapyree heti laseihin ja valuta halutessasi muutama tippa vihreää grenadiinia juoman väriä korostamaan. Täytä lasit viilennetyllä kuohuviinillä tai samppanjalla. Tarjoile heti.

Lisää ihania alkujuomia kevään brunsseille:

906176-mimosa.jpg

Mimosa

960703-greippimojito

Greippimojito

961756-mansikkapore.jpg

Poreileva mansikkadrinkki

Kotiliesi.fi: Veriappelsiinimimosa

X