Reseptit

Omenamimosa

22.4.2016 Teksti: Katri Schröder Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Tosi helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Omenamimosa nautitaan keväisen brunssin alkuun.

Ainekset

2 hapanta omenaa, esim. granny smith
2 rkl sitruunamehua
1 dl tomusokeria
(vihreää grenadiinia)
1 plo (0,75 l) kuivaa kuohuviiniä tai samppanjaa

Valmistusohje

Kuori ja soseuta omenat tehosekoittimella sitruunamehun ja tomusokerin kanssa tasaiseksi pyreeksi. Annostele omenapyree heti laseihin ja valuta halutessasi muutama tippa vihreää grenadiinia juoman väriä korostamaan. Täytä lasit viilennetyllä kuohuviinillä tai samppanjalla. Tarjoile heti.

Lisää ihania alkujuomia kevään brunsseille:

906176-mimosa.jpg
Mimosa

960703-greippimojito
Greippimojito

961756-mansikkapore.jpg
Poreileva mansikkadrinkki

Kotiliesi.fi: Veriappelsiinimimosa