Reseptit

Paistettu halloumi

Paistettu halloumi tarjotaan pinaattipediltä paistetun parsakaalin kera. Minttuvinaigrette viimeistelee maun.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paistettu halloumi ja parsakaali

  • 1 pkt (200 g) halloumijuustoa viipaleina
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 200 g parsakaalia nuppuina tai broccolinia
  • 80 g pinaattia
  • 1 avokado viipaleina
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Minttuvinaigrette

  • 1/2 ruukkua minttua hienonnettuna
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl limetinmehua
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1/4 tl sokeria

Valmistusohje

Paistettu halloumi tehdään helposti näin:

1. Valmista ensin vinegrette sekoittamalla ainekset keskenään. Jätä tekeytymään.

2. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja paista parsakaalinnuppuihin tai broccolineihin väriä noin 2 minuuttia.

3. Lisää tarvittaessa tilkka öljyä ja paista samalla pannulla halloumiviipaleiisin nopeasti kaunis väri molemmin puolin.

4. Jaa pinaatti lautasille ja asettele päälle avokadoviipaleet sekä paistetut parsakaalit tai broccolinit. Lisää myös paisteettu halloumi. Lusikoi pinnalle minttuvinegretteä ja tarjoa.

Katso myös: Halloumiranskalaiset on vegeherkku, johon jää heti koukkuun

Katso myös Kotiliesi.fi: Halloumi on suolainen herkkujuusto, joka taipuu moneen – grilliin, raasteeksi ja jopa jälkkäriksi

X