Reseptit

Paprikatahna

Paprikatahna on ihanaa vaikka itse tehtyjen rieskasipsien kera. Dippi toimii myös salaatinkastikkeena tai vaikkapa leivän levitteenä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paprikatahna

  • 600 g punaista suippopaprikaa
  • 1 tlk (230 g) kikherneitä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl harissaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Rieskasipsit

  • 4-6 pyöreää pientä lapinrieskaa
  • 1 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

Paprikatahna tehdään helposti näin:

1. Halkaise paprikat ja poista siemenet.

2. Nostele puolikkaat paprikat leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja kaada joukkoon kikherneet. Valuta päälle oliiviöljy ja paahda aineksia 220-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Jäähdytä hieman.

3. Nostele paprikat ja kikherneet blenderin kulhoon. Lisää myös valkosipulinkynnet ja mausteet. Sekoita tasaiseksi tahnaksi ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita.

4. Levitä lapinrieskat leivinpaperin päälle uunipellille, sipaise niiden pinnat oliiviöljyllä ja ripsauta päälle hieman suolaa. Paahda rieskat rapeiksi 200-asteisessa uunissa, noin 12 minuuttia.

5. Taittele tai leikkaa rieskat kolmion muotoisiksi sipseiksi. Tarjoa paprikatahna rieskasipsien kera.

Katso myös: Tahnoja, salaatteja, falafeleja, pitaleipää… Runsas meze-lautanen on loistava tarjottava illanistujaisiin

Katso myös Kotiliesi.fi: Hummus on jokapaikan tahna – katso helpot ja herkulliset reseptit!

X