Reseptit

Parsapestopasta

Parsapestopasta on lempeän maukas. Tagliatellen sijasta annoksiin voi käyttää spagettia, fusilleja tai vaikka gnoccheja.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Parsapestopasta

  • 300 g pastaa

Parsapesto

  • 500 g vihreää parsaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/2 dl pinjansiemeniä
  • 1/2 dl basilikanlehtiä (tiiviisti paineltuja)
  • 50 g parmesaanijuustoa
  • 1/2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 3/4 dl oliiviöljyä
  • (n.1/2 dl parsojen keitinlientä)
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Parsapestopasta tehdään helposti näin:

1. Huuhdo parsat, kuori tarvittaessa. Ohuita parsoja ei tarvitse kuoria. Leikkaa parsatankojen päästä pois noin sentin pala. Paloittele tangot. Keitä parsapaloja suolalla maustetussa vedessä 2–3 minuuttia. Jätä vähän keitinlientä syrjään peston ohentamista varten.

2. Jätä muutamia parsan nuppuja annosten viimeistelyyn. Laita loput parsat, valkosipuli, pinjansiemenet, basilikanlehdet ja parmesaani tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Lisää sitruunan kuoriraaste ja mehu. Pyöräytä ainekset tahnaksi. Lisää lopuksi öljy ja anna koneen käydä hetki. Mausta pesto suolalla ja pippurilla. Ohenna tarvittaessa tilkalla keitinlientä.

3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kääntele joukkoon pesto ja raasta annosten pinnalle parmesaania.

Katso myös: Jos rakastat parsaa, nämä reseptit ovat sinulle! Grillausideat, kastikkeet, piirakat ja salaatit hurmaavat parsan ystävän

Katso myös Kotiliesi.fi: Parsa on rakastettu sesonkiherkku – katso parhaat käsittelyvinkit ja resepti-ideat!

X