Parsapestopasta
Parsapestopasta on lempeän maukas. Tagliatellen sijasta annoksiin voi käyttää spagettia, fusilleja tai vaikka gnoccheja.
Ainekset
Parsapestopasta
- 300 g pastaa
Parsapesto
- 500 g vihreää parsaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 1/2 dl pinjansiemeniä
- 1/2 dl basilikanlehtiä (tiiviisti paineltuja)
- 50 g parmesaanijuustoa
- 1/2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
- 3/4 dl oliiviöljyä
- (n.1/2 dl parsojen keitinlientä)
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Parsapestopasta tehdään helposti näin:
1. Huuhdo parsat, kuori tarvittaessa. Ohuita parsoja ei tarvitse kuoria. Leikkaa parsatankojen päästä pois noin sentin pala. Paloittele tangot. Keitä parsapaloja suolalla maustetussa vedessä 2–3 minuuttia. Jätä vähän keitinlientä syrjään peston ohentamista varten.
2. Jätä muutamia parsan nuppuja annosten viimeistelyyn. Laita loput parsat, valkosipuli, pinjansiemenet, basilikanlehdet ja parmesaani tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Lisää sitruunan kuoriraaste ja mehu. Pyöräytä ainekset tahnaksi. Lisää lopuksi öljy ja anna koneen käydä hetki. Mausta pesto suolalla ja pippurilla. Ohenna tarvittaessa tilkalla keitinlientä.
3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kääntele joukkoon pesto ja raasta annosten pinnalle parmesaania.
Katso myös Kotiliesi.fi: Parsa on rakastettu sesonkiherkku – katso parhaat käsittelyvinkit ja resepti-ideat!
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous