Reseptit

Pekoniin käärityt herkkusienet

Pekoniin käärityt herkkusienet ovat grillikauden klassikko. Briejuusto ja yrttinen salsa tuovat siihen uutta twistiä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pekoniin käärityt herkkusienet

  • 8 jättiherkkusientä
  • 150 g briejuustoa
  • mustapippuria
  • 8 viipaletta pekonia

Yrttisalsa

  • 1 ruukku basilikaa
  • 1/2 ruukku rucolaa
  • 40 g pinaattia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 vihreä chilipalko
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 2 tl hunajaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

Pekoniin käärityt herkkusienet tehdään helposti näin:

1. Valmista ensin salsa. Hienonna basilika, rucola, pinaatti, valkosipulinkynsi ja chili (ilman siemeniä). Sekoita edellisten joukkoon öljy, sitruunamehu, hunaja ja ripaukset suolaa sekä pippuria.

2. Poista herkkusienistä varret. Laita jokaisen sienen varren jättämään koloon teelusikallinen yrttisalsaa.

3. Paloittele brie 8 palaan ja nosta myös juustopalat sienten koloihin.

4. Kääri pekoniviipaleet sienten ympärille, niin että pekoni pitää brien paikallaan.

5. Grillaa sieniä tasoparilalla ja foliovuoassa ensin briepuoli alaspäin minuutti pari ja käännä sienet sitten ympäri. Jatka grillaamista, kunnes pekoni on kypsää.

6. Nostele pekoniin käärityt herkkusienet tarjoiluvadille ja lusikoi päälle loppu yrttisalsa.

Katso myös: Grillatut herkkusienet Lähi-idän tyyliin

Katso myös Kotiliesi.fi: Täytetyt herkkusienet

X