Reseptit

Porkkana-perunakakut

Herkulliset porkkana-perunakakut valmistetaan joulun juhlapöytään. Grillattu poro täydentää kakkujen makeutta.

Teksti:
Arja Talonen
Kuvat:
Pekka Holmström

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g jauhoista perunaa, esimerkiksi Rosamundaa
  • 200 g porkkanaa
  • 90 g voita
  • 2 keltuaista
  • 2-3 rkl perunajauhoja
  • suolaa
  • valkopippuria

Valmistusohje

Porkkana-perunakakut tehdään valmiiksi tarjoilua edeltävänä päivänä. Porkkana-perunakakut maistuvat grillatun poron kanssa.

Keitä porkkanat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinliemi pois, soseuta porkkanat voin kanssa tasaiseksi tehosekoittimessa. Siivilöi vielä pyree, niin lopputulos on samettisen tasainen. Jäähdytä.

Kypsennä perunat kokonaisina kuorineen uunipellillä leivinpaperin päällä. Leikkaa kypsä peruna halki ja koverra sisus siivilään. Painele läpi siivilästä. Lisää keltuaiset koko ajan sekoittaen. Lisää perunajauho ja mausteet. Pyöritä perunamassasta pallo ja muotoile se voideltuun kohokasvuokaan niin, että keskelle jää kolo porkkanapyrettä varten. Täytä kolo pyreellä. Muotoile toinen pienempi pallo ja tee siitä kansi painelemalla. Pane viileään.

Kumoa kakut vuoasta täysin kylmänä. Ennen syömistä kuumenna niitä 180-asteisessa uunissa 11-14 minuuttia, kunnes peruna saa kauniin ruskean pinnan.

X