Grillattu poro ja tumma karpalokastike
Grillattu poron ulkofilee maistuu karpalokastikkeen kanssa.
Ainekset
- 700 g poron ulkofileetä
- suolaa
- pippuria
Karpalokastike:
- 2 dl demi-glace kastikepohjaa
- 1 dl punaviiniä
- 2 rkl tummaa balsamiviinietikkaa
- 1 dl karpaloita
Valmistusohje
Poista mahdolliset kalvot fileistä, leikkaa neljään osaan. Maustapron ulkofileen pinnat suolalla ja mustapippurilla. Grillaa pinta paahteiseksi, kypsennä loppuun uunissa. Medium: 4 minuuttia 200 asteessa. Anna vetäytyä 5 minuuttia folion sisällä.
Tumma karpalokastike:
Keitä nesteet puoleen eli noin 1,5 desilitraan. Voit maustaa hunajalla, mustapippurilla ja suolalla. Kastiketta voi maustaa myös keittämällä paria porkkanapalaa ja sipulia nesteessä hetki. Siivilöi ne sitten pois.
Lisää maustettuun kastikkeeseen karpalot ja anna kiehua noin 15 minuuttia. Siivilöi marjat pois, ja kastike on valmis.
Resepti: Keittiömestari Janne Häkkänen, Ravintola Saaga
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous