Reseptit

Grillattu poro ja tumma karpalokastike

Grillattu poron ulkofilee maistuu karpalokastikkeen kanssa.
Teksti: Arja Talonen Kuvat: Pekka Holmström

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 700 g poron ulkofileetä
  • suolaa
  • pippuria

Karpalokastike:

  • 2 dl demi-glace kastikepohjaa
  • 1 dl punaviiniä
  • 2 rkl tummaa balsamiviinietikkaa
  • 1 dl karpaloita

Valmistusohje

 

Poista mahdolliset kalvot fileistä, leikkaa neljään osaan. Maustapron ulkofileen pinnat suolalla ja mustapippurilla. Grillaa pinta paahteiseksi, kypsennä loppuun uunissa. Medium: 4 minuuttia 200 asteessa. Anna vetäytyä 5 minuuttia folion sisällä.

Tumma karpalokastike:

Keitä nesteet puoleen eli noin 1,5 desilitraan. Voit maustaa hunajalla, mustapippurilla ja suolalla. Kastiketta voi maustaa myös keittämällä paria porkkanapalaa ja sipulia nesteessä hetki. Siivilöi ne sitten pois.

Lisää maustettuun kastikkeeseen karpalot ja anna kiehua noin 15 minuuttia. Siivilöi marjat pois, ja kastike on valmis.

Resepti: Keittiömestari Janne Häkkänen, Ravintola Saaga

 

X