Reseptit

Puoloffee

Puoloffee yhdistää ihanalla tavalla toffeen makeuden ja puolukoiden kirpeyden. Voit tehdä yhden ison puoloffeen tai useita annospiirakoita. Kondensoitu ja karamellisoitu maito sisältää laktoosia. Jos haluat laktoosittoman version, käytä joko valmista laktoositonta kinuskikastiketta tai keitä kinuski itse laktoosittomasta kuohukermasta.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Puoloffee

  • 175 g digestivekeksejä
  • 75 g voita
  • 1 prk (397 g) karamellisoitua kondensoitua maitoa
  • 3 dl kuohu- tai vispikermaa
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 ld puolukoita

Valmistusohje

Puoloffee leivotaan helposti näin:

1. Jauha keksit murusiksi joko kaulimella painelemalla ja tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita keksimurusiin. Painele seos joko yhden ison (halk. 24 cm) tai pienten piirasvuokien pohjalle.

2. Levitä karamellisoitu maito pohjan päälle. Vatkaa kerma sokereiden kanssa pehmeäksi vaahdoksi ja lisää kinuskin päälle. Viimeistele puoloffee ripottelemalla pinnalle puolukat.

Katso myös: Puolukka-omenakukko

Katso myös Kotiliesi.fi: Puolukka-kinuskikakku

X