Puurorieskat
Puurorieskat valmistuvat aamupuuron tähteistä nopeasti vaikka lounaskeiton kylkeen tai iltateen kaveriksi.
Ainekset
Puurorieskat
- 2 dl hiutalepuuroa (kaura-, ruis- tai monen viljan)
- 1 dl maitoa, piimää tai jugurttia
- 1 rkl öljyä
- 1 kananmuna
- 1/2 tl suolaa
- 2 1/2-3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- (pinnalle siemeniä)
Valmistusohje
Puurorieskat leivotaan helposti näin:
1. Säädä uuni kuumenemaan 250-asteiseksi. Peitä pelti leivinpaperilla.
2. Sekoita kylmän puuron joukkoon neste, öljy, muna ja suola. Yhdistä leivinjauhe ja vehnäjauhot. Lisää seos taikinaan.
3. Nosta taikinasta lusikalla 6 nokaretta pellille. Taputtele nokareet jauhoja apuna käyttäen ohuiksi rieskoiksi. Pistele rieskat haarukalla. Kypsennä puurorieskat uunin keskitasolla 12–15 minuuttia.
Katso myös: Sämpylät ilman hiivaa, nopeat pannurieskat ja 4 muuta nopeaa leipäohjetta
Katos myös Kotiliesi.fi: 3 x helppo perunarieska
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous