Reseptit

Puurorieskat

Puurorieskat valmistuvat aamupuuron tähteistä nopeasti vaikka lounaskeiton kylkeen tai iltateen kaveriksi.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Puurorieskat

  • 2 dl hiutalepuuroa (kaura-, ruis- tai monen viljan)
  • 1 dl maitoa, piimää tai jugurttia
  • 1 rkl öljyä
  • 1 kananmuna
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 1/2-3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • (pinnalle siemeniä)

Valmistusohje

Puurorieskat leivotaan helposti näin:

1. Säädä uuni kuumenemaan 250-asteiseksi. Peitä pelti leivinpaperilla.

2. Sekoita kylmän puuron joukkoon neste, öljy, muna ja suola. Yhdistä leivinjauhe ja vehnäjauhot. Lisää seos taikinaan.

3. Nosta taikinasta lusikalla 6 nokaretta pellille. Taputtele nokareet jauhoja apuna käyttäen ohuiksi rieskoiksi. Pistele rieskat haarukalla. Kypsennä puurorieskat uunin keskitasolla 12–15 minuuttia.

Katso myös: Sämpylät ilman hiivaa, nopeat pannurieskat ja 4 muuta nopeaa leipäohjetta

Katos myös Kotiliesi.fi: 3 x helppo perunarieska

X