Leivonta

Sämpylät ilman hiivaa, nopeat pannurieskat ja 4 muuta nopeaa leipäohjetta

Sämpylät ilman hiivaa valmistuvat nopeasti, koska aikaa vievää vaivaamista ja kohottamista ei tarvita. Leivinjauheella tai ruokasoodalla kohotettavat leivät valmistuvat parhaimmillaan puolessa tunnissa.

Teksti:
Hanna Kuusisalo
Kuvat:
Om-Arkisto

Tuore leipä on suussa sulava leivonnainen. Ilma hiivaa kohotettavat sämpyät ja leivät valmistuvat nopeimmillaan puolessa tunnissa.

Sämpylät ilman hiivaa valmistuvat nopeasti, koska aikaa vievää vaivaamista ja kohottamista ei tarvita. Leivinjauheella tai ruokasoodalla kohotettavat leivät valmistuvat parhaimmillaan puolessa tunnissa.

Sämpylät ilman hiivaa sekä muut leivinjauheella tai ruokasoodalla kohotettavat leivät ja rieskat ovat maailman helpoiten valmistuvia leipiä. Ne pelastavat tilanteen, kun leipälaatikko ammottaa tyhjyttään ja suu halajaa uunituoretta leipää.

Lue myös: Leivo itse kuohkeat ja superhelpot sämpylät – listasimme 4 ohjetta, joilla onnistut varmasti

Kun taikinan valmistamiseen ei käytetä hiivaa, sitä ei tarvitse vaivata tai kohottaa pitkiä aikoja ja leivät ovat valmiita alta aikayksikön. Näihin leipäohjeisiin ihastuvat nekin, jotka eivät leipomispuuhista välitä.

Juustoinen teeleipä ilman hiivaa

Mureat juustoteeleivät maistuvat sekä aamupalalla että keiton lisukkeena.

Käytä teeleipiin juuston­kannikat ja jauhopussien sekä hiutalepakkausten pohjalla olevat jämät. Teeleivän herkullisuuden salaisuus on tuoreus ja nopeasti, vaivaamatta sekoitettu taikina.

juustoinen siementeeleipä
Vaihtelemalla hiutaleita, leseitä ja siemeniä saat teeleivistä aina uuden makuisia.

Ohje: Juustoinen siementeeleipä

Sämpylät ilman hiivaa: pikaporkkanasämpylät

Porkkanalla maustetetut sämpylät ilman hiivaa kohotetaan leivinjauheella, joten taikina on vaivaamatta valmis.

Maustamaton jogurtti antaa sämpylöihin pehmeän koostumuksen ja lempeän happaman makuvivahteen. Halutessasi voit lisätä sämpylätaikinaan kourallisen auringonkukansiemeniä tuomaan herkullista purutuntumaa.

Kun valmistaa sämpylät ilman hiivaa, voi kohotuksen hoitaa leivinjauheella.
Uunituoreita sämpylöitä helposti ja nopeasti! Nämä sämpäylät ilman hiivaa kohotetaan leivinjauheella.

Ohje: Pikaporkkanasämpylät

Helppo speltti-siemenleipä

Sämpylät ilman hiivaa -resepti ei ole ainoa helppo ohje leipoa leipää nopeasti. Myös speltti-siemenleipä kohoaa leivinjauheen ja ruokasoodan avulla kuohkeaksi. Taikinan ainekset sekoitetaan kulhossa nopeasti sekaisin ja kaadetaan leipävuokaan paistumaan.

Speltti-siemenleipä on parasta yön yli levättyään, mutta maistuu myös uunituorena.

Siemen_spelttileipä
Spelttileivässä rouskuvat auringonkukan-, pellavan ja kurpitsansiemenet.

Ohje: Helppo speltti-siemenleipä

Nopeat pannurieskat

Nopeat pannurieskat valmistuvat muutamasta desilitrasta vehnäjauhoja, jogurtista, leivinjauheesta ja ripauksesta suolaa. Sekoita ainekset ilman pitkiä vaivauksia, ja taikina on saman tien leivontavalmis.

Ohueksi kaulitut leivät paistetaan kuumalla paistinpannulla herkullisen ruskeapilkullisiksi. Valitse paistamiseen valurauta- tai parilapannu. Pinnoitettu pannu saattaa mennä kuumetessaan pilalle.

Lämpimät leipäset sopivat brunssipöytään tarjottaviksi ja maistuvat ihanilta mausteisten currykastikkeiden tai erilaisten tahnojen ja dippien kanssa.

Sämpylät ilman hiivaa tai kuvassa olevat nopeat pannurieskat valmistuvat nopeasti iltapalaksi.
Kuten sämpylät ilman hiivaa, myös nopeat pannurieskat valmistuvat hetkessä vaikka iltapalaksi. Parhaalta ne maistuvat vastapaistettuina ja lämpiminä.

Ohje: Nopeat pannurieskat

Perunarieskat timjamivoilla

Perunarieskoihin uppoaa edellispäivän tähteelle jäänyt perunamuusi. Timjamilla maustettu voisula takaa suussa sulavan makuelämyksen.

Kokeile paistaa perunarieskat voissa paistinpannulla. Siten rieskoihin tulee ihanan rapea pinta.

perunarieskat ja kotijuustoa
Herkuttele ensin perunamuusilla ja seuraavana päivänä lämpimillä rieskoilla. Nopeasti valmistuvat perunarieskat maistuvat ilta- tai välipalana, kuten myös sämpylät ilman hiivaa.

Ohje: Perunarieskat ja kotijuustoa

Siemen-pähkinäleipä

Siemen-pähkinäleipä on todellinen ravinnepommi!

Siemenistä ja pähkinöistä sekä kananmunista ja öljystä leivottu leipä sopii myös gluteenittomaan ruokavalioon. Vain sekoitus ja taikina on valmis paistettavaksi.

siemen-pähkinäleipä
Siemen-pähkinäleipä hurmaa maulla ja helppoudellaan. Vain sekoitus, paisto ja valmista tuli!

Ohje: Siemen-pähkinäleipä

Kotiliesi.fi: NamiNamasten rapeakuoriset sämpylät ovat täydelliset – katso Sikke Sumarin helppo sämpyläohje

X