Reseptit

Nopeat pannurieskat

Nopeat pannurieskat valmistuvat ilman vaivaamista ja kohotusta pannulla paistaen. Lämpimät leipäset sopivat vaikka brunssipöytään tarjottaviksi.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Kuten sämpylät ilman hiivaa, myös nopeat pannurieskat valmistuvat hetkessä vaikka iltapalaksi. Parhaalta ne maistuvat vastapaistettuina ja lämpiminä.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Nopeat pannurieskat

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 200 g turkkilaista jogurttia

Voiteluun:

  • 50 g voita
  • (1 valkosipulinkynsi)

Valmistusohje

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jogurtti ja sekoita taikina tasaiseksi.

2. Jaa taikina kahdeksaan palaan, pyörittele palloiksi. Kauli taikinapallot halkaisijaltaan 12 cm:n kokoisiksi litteiksi leiviksi.

3. Sulata voi ja halutessasi mausta murskatulla valkosipulilla.

4. Kuumenna valurautapaistinpannu ilman rasvaa. Paista aina kaksi leipää kerrallaan melko kuumalla pannulla noin puoli- toista minuuttia puoleltaan.

5. Voitele leivät heti paistamisen jälkeen voisulalla ja kääri leivinpaperin sisään odottamaan tarjoamista.

X