Reseptit

Siemen-pähkinäleipä

Tämä tuhdisti siemeniä ja pähkinöitä sisältävä leipä sopii myös gluteenittomaan ruokavalioon. Leipä maistuu herkulta marjoilla rikastetun levitteen kera.

Teksti:
Matleena Lahti
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Siemen-pähkinäleipä hurmaa maulla ja helppoudellaan. Vain sekoitus, paisto ja valmista tuli!

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Siemen-pähkinäleipä

  • 7 dl siemeniä (esim. kurpitsan-, seesamin-, pellavan-)
  • 4 dl rouhittuja ja kokonaisia pähkinöitä (esim. hassel-, cashew-)
  • 5 kananmunaa
  • 1 dl öljyä
  • 1 tl suolaa

Marjalevite:

  • 100 g voita
  • 1 dl öljyä (esim. rypsi- tai oliivi-)
  • 2 rkl kuivattuja marjoja tai marjajauhetta (esim. vadelma)
  • ripaus suolaa
  • (hunajaa)

Valmistusohje

1. Sekoita keskenään siemenet ja pähkinät. Vatkaa munat kevyesti sekaisin ja lisää joukkoon öljy sekä suola. Yhdistä kaikki ainekset ja kaada seos öljyttyyn leipävuokaan.

2. Paista leipää 175-asteisessa uunissa noin tunti. Jäähdytä hetki ja kumoa.

3. Tee levite. Soseuta pehmeä voi ja öljy tasaiseksi ja notkeaksi sauvasekoittimella. Mausta.

X