Reseptit

Siemen-pähkinäleipä

22.3.2019 Teksti: Matleena Lahti Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Tämä tuhdisti siemeniä ja pähkinöitä sisältävä leipä sopii myös gluteenittomaan ruokavalioon. Leipä maistuu herkulta marjoilla rikastetun levitteen kera.

Ainekset

Siemen-pähkinäleipä

7 dl siemeniä (esim. kurpitsan-, seesamin-, pellavan-)
4 dl rouhittuja ja kokonaisia pähkinöitä (esim. hassel-, cashew-)
5 kananmunaa
1 dl öljyä
1 tl suolaa

Marjalevite:

100 g voita
1 dl öljyä (esim. rypsi- tai oliivi-)
2 rkl kuivattuja marjoja tai marjajauhetta (esim. vadelma)
ripaus suolaa
(hunajaa)

Valmistusohje

1. Sekoita keskenään siemenet ja pähkinät. Vatkaa munat kevyesti sekaisin ja lisää joukkoon öljy sekä suola. Yhdistä kaikki ainekset ja kaada seos öljyttyyn leipävuokaan.

2. Paista leipää 175-asteisessa uunissa noin tunti. Jäähdytä hetki ja kumoa.

3. Tee levite. Soseuta pehmeä voi ja öljy tasaiseksi ja notkeaksi sauvasekoittimella. Mausta.