Reseptit

Englantilaiset teeleivät

Englantilaiset teeleivät ovat parhaita juuri paistettuina, pinnaltaan rapeina ja sisältä pehmeinä. Oma makusi ratkaisee, nautitko teeleivät makeina hillon ja ranskankerman kanssa vai voilla sipaistuina ja juuston kera.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Englantilaiset teeleivät

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl ruokasoodaa
  • 1 1/2 rkl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 75 g voita tai margariinia
  • 1 dl piimää, jogurttia tai kermaviiliä
  • 1/2 dl maitoa

Voiteluun

  • 1 munankeltuainen
  • 1-2 rkl maitoa

Valmistusohje

Englantilaiset teeleivät tehdään helposti näin:

1. Säädä uuni kuumenemaan 220-asteiseksi. Peitä pelti leivinpaperilla.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Paloittele voi ja nypi se jauhoseokseen. Lisää nesteet ja sekoita nopeasti pehmeäksi taikinaksi. Älä vaivaa taikinaa.

3. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja painele käsin tai kaulimella 2 1⁄2 cm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä halkaisijaltaan n. 6 cm:n kokoisella lasilla tai muotilla teeleipiä pellin päälle. 

4. Voitele englantilaiset teeleivät halutessasi joko keltuaisella ja maidolla tai pelkällä maidolla. Paista uunin ylätasolla noin 10 minuuttia.

Katso myös: Mansikkaskonssit

Katso myös Kotiliesi.fi: Sitruunalla maustetut skonssit

X