Reseptit

Mansikkaskonssit

Mansikkaskonssit ovat loistava kesäaamupalan tarjottava. Niiden valmistus on nopeaa, kun taikinaa ei tarvitse vaivata tai nostattaa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mansikkaskonssit

  • 4 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 3 rkl sokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 50 g pehmeää voita
  • 1 dl maitoa
  • 1 kananmuna
  • 100 g tuoreita mansikoita paloiteltuna

Valmistusohje

Mansikkaskonssit tehdään helposti näin:

1. Sekoita kuivat aineet. Nypi joukkoon pehmeä voi. Lisää maito ja kananmuna ja sekoita taikina käsin nopeasti tasaiseksi. Älä vaivaa taikinaa pitkään, sillä skonssitaikina saa jäädä mureaksi.

2. Taputtele puolet taikinasta leivinpaperilla peitetylle uunipellille pyöreäksi levyksi (halkaisija noin 15 cm). Ripottele päälle mansikkapalat.

3. Taputtele loput taikinasta samankokoiseksi levyksi ja painele se mansikoiden päälle. Paina reunat napakasti kiinni ja pistele pinta haarukalla.

4. Paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

5. Sekoita tomusokeri ja sitruunamehu tasaiseksi kuorrutteeksi. Koristele hieman jäähtynyt skonssi sokerivesikuorrutteella ja nonparelleilla.

6. Leikkaa mansikkaskonssit paloiksi ja tarjoa.

Katso myös: Mansikkakakku ja muut uskomattoman ihanat mansikkajälkiruoat – 6 resepti-ideaa

Katso myös Kotiliesi.fi: Mansikkakakku saa kesän kielelle – kokosimme Kotilieden parhaat reseptit

X