Reseptit

Karppaajan leipä

Vähähiilihydraattista leipää voi leipoa itsekin. Kokeile pähkinöistä ja siemenistä valmistettavaa karppaajan leipää.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Colourbox

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

1

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 dl hasselpähkinöitä
  • 1 dl ruskeita manteleita
  • 2 dl pellavansiemeniä
  • 1 dl kokonaisia seesaminsiemeniä
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl anista
  • 2 tl fenkolinsiemeniä
  • 2 tl kuminansiemeniä
  • 1.5 tl suolaa
  • 200 g raejuustoa
  • 150 g ranskankermaa
  • 5 kananmunaa
  • 2 rkl psylliumkuorijauhetta

Valmistusohje

1. Hienonna pähkinät ja mantelit veitsellä hakaten melko pieneksi rouheeksi. Sekoita joukkoon siemenet, leivinjauhe ja mausteet.

2. Sekoita toisessa kulhossa raejuusto, ranskankerma, munat ja psylliumkuorijauhe. Anna seoksen turvota 10 minuuttia.

3. Sekoita munaseokseen siemenseos. Sekoita huolella tasaiseksi taikinaksi.

4. Voitele pitkänomainen (2 l) leipävuoka margariinilla ja kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasossa noin tunti ja 20 minuuttia tai kunnes taikina irtoaa vuoan reunasta. Anna jäähtyä ritilän päällä hetken aikaa ennen kumoamista.

X