Reseptit

Pyypata

Syksyn lounaspöytään katetaan riistaa sekä kauden marjoja. Pyypadassa pyyt asetetaan uunivuokaan pihlajanmarjojen ja rosmariinioksan kanssa. Lihojen kypsentäminen vaatii noin puolitoista tuntia.

Teksti:
Maarit Cederberg

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 peltopyytä
  • 1 dl pihlajanmarjoja tai 1 dl pihlajanmarjahyytelöä tai 8 kpl Pihlaja-marmeladeja
  • 50 g voita
  • 8 pikku sipulia
  • 2 tl merisuolaa
  • 0.5 tl rouhittua valkopippuria
  • 3 rosmariinin oksaa
  • 1 dl vettä

Valmistusohje

Lado puhdistetut pyyt pataan tai uunivuokaan. Ripota mukaan marjat tai hyytelö nokareina, marmeladit sellaisenaan, lisää voi ja kuoritut pikku sipulit. Rouhi lintujen pintaan valkopippuria ja ropsauta joukkoon suola. Aseta kullekin pyylle oma rosmariininoksa ja pistä vuoka tai pata uuniin. Anna paahtua puoli tuntia 250 asteessa.

Lisää vuokaan vesi ja laske lämpö 150 asteeseen. Hauduta noin tunti lintuja välillä valellen.

Tarjoa lintu liemineen porkkanaperunasoseen ja salaatin kanssa.

X