Reseptit

Raparperi-granolapaistos

Raparperi-granolapaistos on nopea apu äkilliseen makeannälkään. Rapean granolakuoren alla on piilossa raparperia ja mansikoita. Tarjoa paistos lämpimänä vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Raparperi-granolapaistos

  • 5 dl raparperia paloiteltuna
  • 6 isoa mansikkaa
  • 100 g voita tai margariinia
  • 1 dl sokeria tai fariinisokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 dl granolaa
  • 3/4 dl vehnäjauhoja
  • (1/2 tl kardemummaa)

Valmistusohje

Raparperi-granolapaistos tehdään helposti näin:

1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Huuhtele, kuori ja leikkaa raparperit noin sentin paksuisiksi paloiksi. Lisää 2 rkl sokeria. Levitä raparperipalat uunivuokaan. Kypsennä 10 minuuttia.

2. Viipaloi mansikat. Sulata rasva. Sekoita sokerit, granola ja jauhot voisulaan. Mausta taikina halutessasi kardemummalla. Levitä mansikkaviipaleet ja taikina raparperipalojen päälle.

3. Paista raparperi-granolapaistos 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Katso myös: Raparperi­-kookoscrumble

Katso myös Kotiliesi.fi: Raparpericrumble

X