Reseptit

Raparperi-mansikkakakku

Raparperi-mansikkakakku on raikas ja mehevä. Kakun sisällä on raparperia, mansikoita ja valkosuklaa-kermatäytettä, jota on myös kakun pinnalla. Kakkupohja kannattaa leipoa jo pari päivää etukäteen.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Raparperi-mansikkakakku, pohja

  • 75 g voita
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1 sitruunan raastettu kuori

Kostutus

  • 1 dl sitruunamehulla maustettua vettä

Raparperihillo

  • 250 g paloiteltua raparperia
  • 1 dl (hillo)sokeria

Täyte

  • 250 g mansikoita
  • 150 g valkosuklaata
  • 200 g vaniljatuorejuustoa
  • 4 dl vispikermaa
  • 1/2 dl sitruunamehua

Koristeluun

  • raparperin kuorinauhoja
  • mansikoita
  • sitruunaviipaleita
  • pehmeitä kultakuulia
  • syötäviä kukkia

Valmistusohje

Raparperi-mansikkakakku leivotaan helposti näin:

1. Leivo kakkupohja jo kaksi päivää ennen tarjoamista. Täytä kakku mielellään tarjoamista edeltävänä päivänä ja koristele tarjoilupäivänä.

2. Peitä irtopohjaisen kakkuvuoan (20 cm) pohja leivinpaperilla. Revi leivinpaperista sopivan kokoiset suikaleet ja peitä niillä vuoan reunat. Suikaleet voit kiinnittää toisiinsa yläreunasta klemmareilla. Säädä uuni kuumenemaan 175-asteiseksi.

3. Sulata voi. Raasta sitruunasta kuori ja puserra mehu talteen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi kuivat aineet munavaahtoon vuorotellen jäähtyneen voisulan kanssa. Lisää lopuksi kuoriraaste. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä kakkua uunin alaosassa 35 minuuttia. Irrota kakku vuoasta jäähtyneenä.

4. Tee raparperihillo. Kuori ja paloittele raparperit kattilaan, lisää tilkka vettä ja sokeri. Hauduta sekoitellen parikymmentä minuuttia, kunnes raparperi on pehmennyt hilloksi. Laita hillo jääkappiin, missä se sakenee jäähtyessään.

5. Paloittele mansikat hyvin pieniksi kuutioiksi. Paloittele suklaa ja sulata mikrossa tai liedellä miedolla lämmöllä. Vatkaa valkosuklaa tuorejuuston joukkoon. Vaahdota kerma, kääntele vaahto tuorejuusto-suklaaseokseen. Mausta sitruunamehulla.

6. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Laita päällimmäinen pohja kakkuvadin pohjalle. Kostuta pohja sitruunavedellä. Lisää päälle puolet raparperihillosta ja mansikoista siten, että reunasta jää tyhjäksi 2 cm. Pursota tai lusikoi kolmannes kermatäytteestä reunoja myöten mansikoiden päälle. Laita päälle seuraava pohja, kostuta ja täytä. Kostuta viimeinen pohja ja nosta kakun päälle. Kääri kakku kelmuun ja laita jääkaappiin jäljelle jääneen kuorrutteen kanssa. Anna kakun kostua vähintään 4 tuntia mielellään seuraavaan päivään.

7. Levitä loppu kuorrute kakun pinnalle ja reunoille. Koristele raparperi-mansikkakakku mansikoilla, kultakuulilla, sitruunaviipaleilla ja halutessasi elävällä kukalla. Vedä punaisesta raparperin varresta kuorima- veitsellä muutamia suikaleita, kääri ne rullalle ja asettele kakun pinnalle.

Huom! Jos käytät kukkia kakun koristeena, tarkista kukkakaupasta, etteivät kukat ole myrkyllisiä. Kukkakaupasta saa muovisia putkiloita kukan varren suojaksi.

Katso myös: Mansikkakakku ja muut uskomattoman ihanat mansikkajälkiruoat – 6 resepti-ideaa

Katso myös Kotiliesi.fi: Täytekakku kruunaa pienen ja ison juhlan – näillä neuvoilla leivot täydellisen kakun!

X