Reseptit

Raparperi-mansikkasalaatti

Raparperi-mansikkasalaatti kootaan uunissa paahdetusta raparperista, varhaiskaalista ja mansikoista. Jos haluat salaatista ruokaisamman, lisää joukkoon murennettua fetaa tai raejuustoa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paahdettu raparperi

  • 4 vartta raparperia
  • 2 rkl hunajaa tai vaaleaa siirappia
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1/4 tl sormisuolaa

Salaattiin

  • 1/2 varhaiskaali
  • 150 g mansikoita
  • 1/2 kurkku
  • (basilikaa)

Valmistusohje

Raparperi-mansikkasalaatti tehdään helposti näin:

1. Kuori raparperi ja leikkaa parin sentin paloiksi. Laita palat uunivuokaan. Valuta päälle hunaja tai siirappi ja öljy, mausta sormisuolalla. Paahda raparperia 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Anna jäähtyä.

2. Suikaloi kaali, viipaloi mansikat ja kuutioi kurkku. Laita salaattiainekset laakealle vadille, lisää päälle raparperi liemineen. Rouhaise pinnalle mustapippuria. Viimeistele halutessasi basilikan lehdillä.

Katso myös: Raparperi hurmaa jäätelössä, fetapaistoksessa, marenkikakussa… Tässä ovat kesän ihanimmat makeat ja suolaiset raparperireseptit!

Katso myös Kotiliesi.fi: Raparperi – rakastetuimmat reseptit juomista jälkkäreihin ja hilloista leivonnaisiin

X