![](https://anna.fi/awpo/img/2022/06/raparperi_mansikkasalaatti.jpg?s=18df537d194749d9fbf03772bc6dc41d&fit=crop)
Raparperi-mansikkasalaatti
Raparperi-mansikkasalaatti kootaan uunissa paahdetusta raparperista, varhaiskaalista ja mansikoista. Jos haluat salaatista ruokaisamman, lisää joukkoon murennettua fetaa tai raejuustoa.
Ainekset
Paahdettu raparperi
- 4 vartta raparperia
- 2 rkl hunajaa tai vaaleaa siirappia
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1/4 tl sormisuolaa
Salaattiin
- 1/2 varhaiskaali
- 150 g mansikoita
- 1/2 kurkku
- (basilikaa)
Valmistusohje
Raparperi-mansikkasalaatti tehdään helposti näin:
1. Kuori raparperi ja leikkaa parin sentin paloiksi. Laita palat uunivuokaan. Valuta päälle hunaja tai siirappi ja öljy, mausta sormisuolalla. Paahda raparperia 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Anna jäähtyä.
2. Suikaloi kaali, viipaloi mansikat ja kuutioi kurkku. Laita salaattiainekset laakealle vadille, lisää päälle raparperi liemineen. Rouhaise pinnalle mustapippuria. Viimeistele halutessasi basilikan lehdillä.
Katso myös Kotiliesi.fi: Raparperi – rakastetuimmat reseptit juomista jälkkäreihin ja hilloista leivonnaisiin
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous