Reseptit

Raparpericurd

Raparpericurd maustaa monet makeat herkut ihanan kesäisiksi. Curd on mainio kakun täyte, ja se maistuu myös paahtoleivän päällä.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Raparpericurd:

  • 300 g raparperia
  • 4 keltuaista
  • 2 dl hillosokeria
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 75 g voita (huoneenlämpöistä)

Valmistusohje

1. Leikkaa raparperit ohuiksi viipaleiksi. Laita palat kattilaan keltuaisten, sokerin ja sitruuna­mehun kanssa. Kuumenna hiljalleen kiehuvaksi koko ajan se­koittaen. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia tai kunnes seos on hillomaista. Anna jääh­tyä.

2. Lisää pehmeä voi nokareina samalla sähkövatkaimella vat­katen. Voit halutessasi värjätä curdin vaaleanpunaiseksi elintarvikevärillä. Curd on mainio kakun täyte, ja se maistuu myös paahtoleivän päällä.

Katso myös: Raparperi-sitruunahilloke

Kotiliesi.fi: Raparperikiisseli

X