Reseptit

Raparperigalette

Raparperigalette on suloinen jälkiruoka tai kahvipöydän herkku. Raparperipiirakassa maistuu ihanasti manteli ja kardemumma.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl mantelijauhoja
  • 2 rkl sokeria
  • (2 tl kardemummaa)
  • 3-4 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 6 raparperin vartta
  • 3/4 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl perunajauhoja

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Reunoille

  • 1/2 dl mantelilastuja

Valmistusohje

Raparperigalette tehdään helposti näin:

1. Mittaa kuivat aineet kulhoon. Paloittele sekaan kylmä voi. Nypi taikina murumaiseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita ainekset nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

2. Painele taikina pyöreäksi levyksi, kääri kelmuun ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi.

3. Leikkaa raparperit viiden sentin mittaisiksi paloiksi. Puolita paksuimmat varret pitkittäin. Laita palat kulhoon, sekoita joukkoon sokeri, vaniljasokeri ja perunajauhot. 

4. Kauli taikina kahden leivinpaperiarkin välissä pyöreäksi, 3 mm:n paksuiseksi levyksi. Siirrä pohja leivinpaperilla pellin päälle.

5. Sommittele raparperipaloista ruudukkoja pohjan päälle aloittaen keskeltä. Jätä reunoista tyhjäksi noin kolme senttiä. Ripottele kulhoon jäänyt sokeri-perunajauhoseos raparperien päälle. Käännä taikinalevyn reuna kaksin kerroin raparperien päälle, sipaise reuna munalla ja ripottele somisteeksi mantelilastuja.

6. Paista galettea 200-asteisen uunin keskitasolla noin 35 minuuttia. Tarjoa raparperigalette haaleana vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

raparperigalette
Raparperigalette on suloinen jälkiruoka tai kahvipöydän herkku.

Ohje on julkaistu Anna-lehdessä 22/2024.

Lue lisää Kotiliesi.fi: Raparperi-vaniljapiirakka

X