Reseptit

Riisi-manteliherkku

Riisi-mantelijälkiruoassa on mausteena vaniljaa ja sitruunaa. Suloisen jälkkäri kanssa maistuu makea marjakeitto.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl puuroriisiä
  • 1 l maitoa
  • 4 dl kuohukermaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • sokeria maun mukaan
  • raastettua sitruunankuorta
  • 100 g rouhittuja manteleita

Lisäksi

  • pakastemarjakeittoa

Valmistusohje

1. Kuumenna kattilassa 2 dl vettä. Lisää riisit ja anna kiehua, kunnes vesi on imeytynyt ryyneihin. Lisää maito ja hauduta puuro kypsäksi. Anna jäähtyä.

2. Sekoita puuroon pehmeäksi vaahdotettu kerma, mausta sokerilla, raastetulla sitruunankuorella ja vaniljalla. Lisää lopuksi jälkiruokaan rouhitut mantelit. Tarjoa raikkaan pakastemarjakeiton kanssa.

X