18.6.2012

Riistakääröt ja hapanimelä kastike

Teksti: Maarit Cederberg

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 pakkaus vietnamilaisia Blue Dragon -riisilevyjä/Spring Roll Wrappers

täyte:

400 g suikaloitua käristyslihaa, hirveä, peuraa tai saksanhirveä
2 porkkanaa
1/6 kaalia
1 sipuli
pieni purjo
pala inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
1/4 tl maustepippuria
1 rkl soijakastiketta

paistamiseen:

auringonkukkaöljyä

hapanimelä kastike:

2 dl ketsuppia
4 rkl tummaa sokeria tai fariinisokeria
2 rkl punaviinietikkaa
2 rkl soijakastiketta
1 tl inkivääriraastetta tai ½ tl jauhettua inkivääriä

Valmistusohje

Valmista ensin täyte. Leikkaa liha (saa olla pakastettua käristelihaa) hyvin ohuiksi suikaleiksi, jopa jauhelihamaiseksi hakkelukseksi. Pääasia, että liha on helposti kypsyvää. Suikaloi kuoritut porkkanat, kaali, sipuli ja purjo sekä valkosipulinkynnet ja inkivääri.

Kuumenna paistinpannussa tilkka öljyä ja paista ensin liha, sitten kasvikset. Mausta seos kuin tekisit pataruokaa. Ota pannu tulelta ja anna täytteen jäähtyä hiukan.

Kuumenna laakeassa astiassa vesi ja kasta riisikalvot yksitellen veteen, anna pehmetä ja nosta varovaisesti pyyhkeen päälle. Täytä nokareella lihaseosta ja kääri napakasti rullalle kuten kaalikääryle.

Huom! Jos käytät ohutta pastataikinaa tai filotaikinaa, levitä täyte kuivalle levylle, ummista käärö ja kypsennä joko öljyllä sipaistuna uunissa (225 astetta) tai uppopaista kuten riisilevykääröt.

Valmista hapanimelä kastike. Mittaa kaikki aineet kattilaan ja kiehuta. Tarjoa kastike kuumana tai kylmänä.

Paista kääryleet öljyssä rapeiksi. Voit myös paahtaa kääryleet uunissa tai höyryttää kattilassa ritilän päällä.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi