Reseptit

Sahramilla maustettu bulgursalaatti

Värikäs bulgur-salaatti sopii hyvin lounaaksi.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl bulguria
  • 3 rkl öljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • tilkka hunajaa
  • pari hyppysellistä sahramia
  • vähän kurkumaa
  • suolaa
  • pippuria
  • 1 dl keltaisia rusinoita
  • 1 kpl pieni munakoiso
  • raz el hanout- maustesekoitusta
  • 3 kpl viikunaa
  • 1 kpl granaattiomena

Valmistusohje

 

Kypsennä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista ryynien kypsyessä kastike öljystä, sitruunamehusta ja hunajasta. Mausta kastike sahramilla ja kurkumalla. Sekoita kastike kypsän ja kuuman bulgurin joukkoon. Lisää suolaa ja pippuria sekä rusinat ja anna maustua.

Leikkaa munakoiso pieniksi kuutioiksi. Kaada pannulle reilu loraus öljyä ja paahda öljyssä hetki raz el hanout -maustetta, lisää munakoisokuutiot ja paista pari minuuttia. Sekoita munakoiso bulguriin, silppua sekaan tuoretta minttua. Kaada bulgur-salaatti tarjoiluvatiin, lisää päälle granaattiomenan siemeniä ja viikunalohkoja.

X